My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Apa nak jadi la....
Saturday, February 28, 2009
posted by Milia Amran @ 11:13 AM   0 comments
My Dinner
Thursday, February 26, 2009

hahhaha.. malas tahap gaban... memula tak berapa nak lapar... so blk keje tak beli apa nak makan. blk2 keje lps bagi kucing makan...aku lepak atas sofa depan tv... lelama...tv tgk aku. bangkit2 je dah pukul 9..perut aku plak keroncong dangdut rock!... masak??? tak mo la... so aku belasah megi jer... perisa asam laksa... aku buh xtra cili padi bg pedas... sayur sawi sket ( aku kuat mkn sayur.... harus ada sayur dlm hidangan aku)... kemudian aku rencahkan dgn ayam.. sedappppppppppp.... kucing aku dapat kuah dia jer.. hahahah....
posted by Milia Amran @ 10:30 PM   0 comments
Serupa tapi tak sama
Wednesday, February 25, 2009

ok tengah tgk WHI.. citer pasal pembedahan plastik... tetamu dia.. Doktor apa tah ( pakar bedah platisk) and Pian Cecupak.

isk..isk muka berbeza sungguh la.. mmg dia buat pembedah plastik...kalu dulu dia buat suntikan colagen dan vitamin C je.. tapi kini dah one step further... dia buat plastic surgery lak.. isk. apa nak jadi la... korang tgk jer la gambar2 ni... wa amik dari tv..lps buat plastic surgery tu... yg lai satu gmbr dari net... masa lps dia buat suntikan2 tu.. byk perabih....

ensem ke???.. aiyooooooooo
posted by Milia Amran @ 12:38 PM   0 comments
Buah Nangka

kali ni...wa nak citer pasal buah kegemaran wa lagi satu... BUAH NANGKA...or omputih kata JACKFRUIT. asal buah ni sebenornya dari area India.. Bangladesh nun sana aaaa.... masa depa dok mai sini la buah ni di pertanam kan di sini.. buah ni...boleh membesar sehingga 36kg sebijik!!!..

wa suka makan mentah jer buah ni... tapi kadang2 wa buat pengat nangka.... agar2 nangka.. atau cekodok nangka...sedapppppppppppppppppppppppppp
posted by Milia Amran @ 11:34 AM   1 comments
Speedtest..net
Tuesday, February 24, 2009
having a slow connection?... muahahahaha.meh aku ajar camner nak tentu kan samada korang ada slow connection or not...




ok.... memula...korang masuk kat SpeedTest.Net

kemudian korang pilih la tiga segi kuning tu... selalu nyer dia auto bagi nearest location..dah tentu kat KL la utk aku kan.....

nnt dia start...

result untuk upload speed dan download speed akan terpampang di sebelah kiri...

lps tu korang kira la... download speed kena sekurang2 nya 90% dari package yang korang subscribe ( yeah...me talking about streamyx user only maaaaaa...) kalu korang dapat rendah gegiler.... sah la korang tgh slow connection...kalu tidak... korang yg selo melo.... miahahahahha

psttttttttttt...streamyx mmg slow skrg ni...due to underground cable prob....restoration estimated done by 25th feb
posted by Milia Amran @ 10:32 AM   0 comments
Love hurts....
Sunday, February 22, 2009

Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is the only thing in this world that does not hurt


----

somehow...somewhere..somewhat.. i disagree with the quote above. seriusly...love can hurt us.. sometime..love can kill us.. love make us do stupid things....love make us forget those who really love us... love make relationship apart...love make a person greedy... love can bring the best... or the worst out of someone....
posted by Milia Amran @ 8:39 PM   2 comments
Buah Kundang




korang tau ni buah apa?.. ni la buah kundang....aku suka buah ni...tapi buah ni bermusim...dan skrg ni musim dia!!!..yehaaaaaaaaaa... setakat kat rawang ni...RM7 je skilo... tak la sampau 25hengget kan... kot tu manis lagik kot.... tapi buah ni tak sedap kalu manis sgt...dia sedap masam2... kuar air liur... sedapppppppppppp.... aku beli skilo jer td.. la ni dok mengemammmmm je.... besh...besh....
posted by Milia Amran @ 8:30 PM   0 comments
Ulu Yam - Sungai Tua
















setiap gambar tu ...malas la aku nak komen apa2..lebih kurang sama je.. aku p mandi sungai kat Sungau Tua dgn kawan sekerja aku..Lily n Rina.. heheh..janji ramai.... yg kompom pegi nyer kita org bertiga jer..hahahha...biasa la kan.... mls mo komen panjang bab yg ni kan...

seronok pegi!.. selepas penat berkerja..tensen stressed letih... segalam mak enon nyer.. kita orang pegi la menenang kan yg serabut di kepala. air di sungai ni sejukkkkkkkkk...sungai nyer bersih. area nyer pun bersih...masuk kena bayar rm4 sekete... ok la tu. kita org pegi awal pagi.. so orang tak ramai lagi..sng nak dapat tempat. orang mula ramai bila pukul 11 ke atas... kita orang mandi pun tak lama...ari gelap...macam nak ujan...so cabut seblum ujan turun daaaa.... apa yg kita org bawak utk makan?.. aku pagi2 beli nasi lemak ...lauk kerang telor... lps tu beli la junk food...air kepek kopok biskut.. etc...

sampai2 je trus blasah nasi lemak...lapar sey... lps tu berendam... menggigil berendam... Rina macam orang kena parkinson.. hahahahhaa.... tapi memang seronok!!... kalu p reramai..dan buat BBQ sure lagi seronok I TELLLL UUUUUUUUUU!!!!
posted by Milia Amran @ 2:47 PM   0 comments
Lawak Antarabangsat
siyesli....aku gelak besar bila sorang hamba Allah ni tepon aku dan mengadu.... aku dah tau lama... dah lama npk... tp aku mls nak bersore.... biar terhantuk snd..br terasa. kang kalu aku yg hantuk kan...tak terasa plak sakitnyer kan??


wa tak paham...motif... APA MOTIF sebenarnya??? KENAPA??? MENGAPA?? PERLUKAH?? apa yang dpt ek bila buat macam tu?.. mcm dlm post aku yg lepas... buat tu bior ikhlas....tolong orang tu bior ikhlas... berkawan bior ikhlas... apa2 pun mesti dgn niat yg ikhlas.. baru la betui... kalu lps2 tu nak ngongkek. opsss... maksud aku ngungkit...mengata... isk...isk...tak elok la...

me being me..... gelak...gelak...dan terus gelak jer....
posted by Milia Amran @ 12:00 AM   1 comments
Saspen...
Thursday, February 19, 2009

ni nak citer sket... aku tengah saspen ni.. k.zie jiran umah aku baru jer bagi tau... suruh aku berhati2... umah belakang kena rompak...abes brg kemas.. harta benda dan duit kena amik!... aduhai... lomah semangat aku. masa untuk aku perketatkan sekuriti umah aku ni!.. kena beli mangga baru untuk mangga tingkap lak.

nak bukak gate pun kena tgk kiri kanan. K.zie kata ada org kena ragut.. ada avanza ni saja langgar pompuan sorang ni.. amik sumer barang kemas dia. aduhai.... amik barang dan duit jer tak per... jangan nak amik nyawa atau benda lain kan...

isk..isk.. patut la abah beria benor suruh aku balik klang kalu aku kena keje petang ( i.e time aku blk mlm...)... takut benda2 mcm ni la...

kunci umah..kunci kete.. tiada lagi bersangkut di bawah.. akan ku bawak masuk bilik tido dengan aku!!


uwaaaaaaaaaaaaaa...... uwaaaaaaaaaaaaa
posted by Milia Amran @ 9:50 PM   2 comments
Projek Rabu 18Feb
Wednesday, February 18, 2009

memula.... ni gambar ikan talapia yang telah dibakar... cicah dgn air asam...sedap!!




ni sambal tumis udang..



ni sambal belacan terung asam... dan petai di background



ni la buah terung asam yang telah di kopek



bagi yang tak kenal...jeng jeng jeng..ni la buah terung asam..blm di kopek

ok..projek aku untuk ari ni...ari aku off.... so boleh masak dengan aman..dan tak terkocoh2.. menu aku biasa je... sambal tumis udang.. sayur goreng.. ikan talapia bakar.. air asam... petai.. dan yang spesel nyer... sambal terung asam. aku pun first time tengok ni...heheh... dapat dari nenek sedara aku di kampung.

Terung asam ini bulat dan sama bentuk dengan terung ungu bulat. Bezanya terung ungu tawar atau tidak memiliki sebarang rasa khusus sementara terung ini rasanya masam seakan-akan pic tetapi isinya lebih kental.

Orang Malaysia timur... pangey terung dayak... tapi aku tengok besar sket... mungkin semenanjung nyer cenonet kecik2... atau nek sedara aku nyer yg cenonet ikut size penanam nyer.. ( ahaks!!..jari tak hengat..). Ada jugak yang pangey.. terung bulu...

Terung bulu atau terung asam adalah sayuran yang semakin dilupakan. Pada satu ketika, terung ini sering ditemui di desa, ditanam dalam konsep parak atau tanaman dapur. Buahnya penyedap rasa dalam masakan tradisional Melayu seperti masak lemak ikan darat atau kari.

Terung ini mudah dibiakkan dengan cara semaian biji benih. Ia mudah hidupnya dan tidak memerlukan jagaan yang rapi.

tapi aku nak tanam?. sah la pokok terung aku ni tak naik idup!!... hahahha
posted by Milia Amran @ 6:19 PM   4 comments
Projek Selasa 17Feb

ni ikan jenahak goreng cili padi aku..




ni plak sayur umbut masak lemak ber"alale"

wah....dah dua ari aku ada jer projek ni..heheh... TETAPI.projek memasak daaa... as usual la..kalu balik klang ni sure aku yg kena masak kan... tak per la... masak pun utk perut aku gak!!!...hhahhaha...

menu aku kali ni simple jer.. ikan jenahak goreng cili api... sayur umbut masak lemak cili api campur alale, sambal belacan.. and jering... pergh...as usual....aku masak sedap laaaaa

kuih?.. heheh ari ni no kuih la beb.... malas la aku nak buat.... ari ari buat kuih jer...kang korang buhsan lak tengok blog aku...muahahhhahaha
posted by Milia Amran @ 1:48 AM   0 comments
Understand,...
Tuesday, February 17, 2009
there are things happenning to us... to our families... to our life, our surroundings..that we dont really understand.. we keep on asking why is it happening??.. why to us? why me?.. why now?.. why?...why???.. but we have always refuse to see the silver lining to each things... to each news that we've received.. or to accept the fate that God has given to us...

instead... we keep on asking.. why this has to happen to me?.. why do i have to face it? why my life is like this?.. why my families is like this? why?.why??? WHY seems to be the favourite word here... have we ever tot... WHY we were given all these tests??...

i was like that once... i keep on asking things that happened, happening to me.. but slowly i'm accepting it. i'm facing it... things happen for a reason... things happen for me to learn... things happen for to experience it.. things happen for me to change... things happened... learnt it...experienced it... and GROW UP!!!..

i've experienced a lot for the last 36years of my life!!... (yes. i'm turning 36 this march!). i've seen how my mum deal with her breast cancer... seen my dad deal with his inability to walk long/far... seen my sisters dealing their families...seen my friends with divorces... with problems with life.. with boiprens...with families... my nieces/nephews with their studies... friends with work life.. financilly....seen a lot! ( yeah.. i can say.. done that... been there... seen it...). but to me those experiences are priceless... it tot me lot...

i remember when my parents was against my relationship with a guy. i was devastated... frustrated as my parents prohibited me and the relationship... but as i grow older.. wiser... i know now..things that i dont know then.. why my parents did that to me... the answer is simple... PARENTS know best!!.. PARENTS love me!! any parents would do the same!!.. the best for their children... happiness for their children.... i regretted so very much now that i was not able to accept what happened to me back then.. but now... i've learnt.... things happen for a reason.. Parents saw what i didnt see, parents knew what i dont know!!. and for that... I'm very thankful...the experience has made me more mature... more wiser ( i hope)... but at the same time.. i cant say no to fate... fate that has given me more experiences in life... fate that made me more wiser and mature.

hope for the best... give the best..do the best..
posted by Milia Amran @ 1:42 AM   2 comments
Projek Isnin 16 Feb

gambar mungkin tak clear... tapi ni batang keladi masak lemak... sedap oooo



yang ni plak ikan parang masak asam pedas... pun sedap.. esp bila makan dgn sos tomato...!! adussss... berpinggan!!..tak nampak abah oooo



ni plak.. rupa kekker aku yg dah siap..dah di potong... as i said la... loyang beso!!!... kekker aku jd lebarrrrrrr


ini adunan yg sudah diselang selikan dgn perisa oreng nyer plak



yang ni adunan kosong aku



yang ni plak adunan oren aku



yang ni adunan dlm mesin kekker aku la... mesin lama ni.. tapi byk guna oooo.. byk jasa!



ini adalah adunan kekker aku... ada ovallete...tepung.. and perisa oreng nyer



ni pakej depan nya la



ni barang2 yang aku nak guna untuk buat kekker


heheh...tajuk macam besor benor projek aku ni!... heheh.... ala.. projek kecik2 je....

memula???? masak tengahari daaaaa... menu??.. ikan parang masak asam pedas... batang keladi masak lemak...sambal belacan..jering...ikan talapia goreng garing....

kemudian.... buat marble cake!!... ingat tak ari tu aku buat projek coklat kekker kan.... so ari ni tiba masanya... marble kekker plak..perisa oren!!... heheh...tapi lawak... adunan dia sket.... rumah mak plak tak ado loyang kecik2... semua lebar2 belaka... maka nya kekker aku melempah lebar... tapi tak meninggi!!!...muahahahhahhaha... tapi rasa dia menten sedap..... dah tu.. aku yg buat!! harus la aku kata sedappppppppppppp... ( pedulik hapa orang kata kekker aku!!)

again... kekker aku ni dari tepung siap segera... hanya perlu tambah telor, susu sket, air sket.. and butter yg di cairkan. senang jer buat!.. kalu kroang berminat untuk beli... sesila kontek aku ek... ek..ek...
posted by Milia Amran @ 1:15 AM   0 comments
Valentine's Horoscopes
Monday, February 16, 2009

Me-->ARIES/ Him-->SCORPIO

posted by Milia Amran @ 1:10 AM   0 comments
Hari Berjalan....
berjalan??/ more likely aku berdrive!..hahaha... mlm td blk lepak dgn haya di buatnya aku tak leh tido... padahal... masa jumpa haya tu aku cam sangap.... anyway.... tido dah kul 3+...kul 8.30 abah dah kejutkan..ajak p melaka. ok... bgn siap2.lps makan nasi goreng mak masak (sedappppp).. kita org gerak p melaka.... aku tekannnnnnnnnnnn je minyak! hahaha... abah siap tegur kata aku bwk laju... tengok2 meter 130! mmg la tak laju... tapi bagi abah yg skima..(ampes jari anak!!) 130 tu laju ler... nak bwk kete kena ikut speed limit.. kena pakai tali pinggang ( ikut kata abah ooooo)... bila kena tegur.. aku ikut.. lepas tu aku tekan balik... dan hasil nyer.. b4 11am aku dah smp melaka!... muahahahahha...cepat giler tu.

btw, aku p melaka atas urusan perubatan utk mak aku. abes jer urussan tu... aku gerak balik. otw tu singgah beli pisang tanduk. pisang lemak manis.dodol...wajik...wajik sirat.. candy kelapa... wah byk aku beli???... AKU BELI??? hahahah...abah la beli!!.. aku tukang amik jer!... lupa lak nak include pisang salai!!.. sedap tu...kegemaran aku. masuk hway... singgah RnR Seremban utk lunch. masing2 tak nak makan nasi...so kita org makan yong tau foo... aku n abah pilih yg biasa...mak amik yg bersop. abes makan aku nyer part...mak tolak mangkuk dia kat aku... tak abes la tu... so being a good dotter(kekononnya)... aku abeskan gak la mak nyer!. perut aku dah sengkak..mo nyer tidak..aku nyer..mak nyer. dan dua gelas nescafe ais!!

lepas tu singgah umah andak aku kat bangi. melawat andak aku yang makin tak sihat tu... andak aku ni pun ada kanser gak... kanser usus... teruk gak sebenornya...

di rumah andak... kami makan nasi... lauk ikan tenggiri masak kari... sayur kobis..ikan goreng... memula tak mo makan..dah beria benor andai mai mengajak nyer.. kita org pun jamah la sket.

balik dari tu singgah umah k.lang... anta wajik.

lepas tu aku ajak mak makan cendol tepi jalan! hahahha...cendol pulut lagi. sedapp.. pekat santannya...

balik umah.. lepas mandi...aku terus pengsan tido... bangun2 aku tengok bilik aku gulap gulita!...
tau tau mak dah masak..heheh...abah br nak ngajak p BC.. ( apo??? bc lagi?.. abah aku ni!!).

tengah siok layan CSI... Pak Mat(pak sedara aku) tepon. nak smp umah dah... nak anta ikan talapia.... mana dpt ikan talapia ni???dari kolam pak sedara aku gak... dia ada kolam ikan kat Felda Pasoh. kalu korang ado baca blog FS aku dulu..korang tau la.. aku penah buat trip ke sana dulu. Kali ni tak di ajak plak! heheheh... anyway, pak mat kata...kalu nak pegi..boleh tapi dlm bulan 6. sbb ikan tgh kecik2 lagik. anyway.. korang tau berapa kilo abah beli??? 20 kg!!!... aku dok pujuk Pak Lotak(pak sedara aku gak) bagi aku ikan baung sekor tu... tapi dia tak mo kasi..(uwaaaaaaaaaaaa)... sbb dia nak try makan ikan tu. dia heran kenapa aku suka sgt ikan tu. so aku nasihatkan dia..(pergh..nasihatkan!!) ikan baung tu masak asam pedas!..terangkat wa cakap lu...

lps semua pak pak sedara aku ni balik...aku... sambung CSI... sambung lappy time... heheheh...

dan esok???. aku kije petang!!
posted by Milia Amran @ 12:49 AM   0 comments
Thai Green Curry
Sunday, February 15, 2009
ok.... ni plak seksen masak memasak. hahahaha.. aku kan suka memasak.... tapi malas memasak!.. ( camner tu ek....)

kali ni... aku nak cakap pasal Thai Green Curry... atau ommelayu nyer Kari Hijo Thai.

Bahan2 nyer:

  • cili padi
  • bawang merah
  • bawang putih
  • bawang besar
  • lengkuas
  • serai
  • daun limau purut
  • daun ketumbar
  • lada putih - bijik
  • bijik ketumbar yang di goreng tanpa minyak
  • cumin (sorry.. aku tak igt bm dia apa) pun di goreng tanpa minyak
  • garam
  • belacan
bahan2 tersebut kita giling. ( dgn erti kata lain blender jer la kasi hancus)

kita juga perlukan

  • santan
  • terung
  • daging/ayam
  • daun limau purut lagi
  • serai di titik
  • sos ikan
  • gula
  • minyak masak...
memula.. masuk kan minyak masak.. tumis bahan giling td.... lps tu masuk kan la daging/ayam tu... lps tu buh santan.... buh serai.... lps tu buh gula...sos ikan...

lepas tu korang rasa la garam nyer... heheheh..buh sayur terung tu kan...

taraaaaaaaaaaaa....dah siap!!sng jer kan!!!

yang di bawah ni hasil aku nyerla.tp aku tak der daging/ayam....aku boh jer dgn ikan merah... dan tak ada terung .... hehehhe... rasanya ok la... (sapa lagi nak puji kalu aku yg puji masakan aku sendiri....heheheh....)





so kawan2..... apa lagi...cuba la resipi ni ek!
posted by Milia Amran @ 12:56 AM   0 comments
Melepak lagi...

ni la gambar kerang bakar aku makan... aku lupa nak rotate gambar ni daa.... eksesais leher...tak per... tapi yg ni tinggal kulit jer.. isi majoriti dlm perut aku


aku melepak lagi???heheh...ala...acara seminggu sekali... tu pun kalu ari sabtu aku keje pagi...kalu petang mn nak dapatnye... lokasi? ala...biasa la.... BC di klang. kali ni aku makan kerang bkr... eh...ari tu pun makan kerang bakar gak!! hahahah.... air? nescafe ais... n limo asamboi...sedapp.... lepak dgn sapa?... kali ni dgn haya jer... dia makan fun fries...teh tarik n nescafe ais... kali ni makan kerang sonok!!...sebab ada org tukang kopek kan!! heheheh..thanks haya ek...ek... len kali kopek lagi ek... ler...bukan aku tak reti kopek... tapi dah haya rajin dan baik hati mengopek... aku cucuk suap cucuk suap.. lagipun sekali sekala bermanja dgn haya... heheheh....sementara amir tiada... heheheh.....

gmbr len aku tak amik la... gmbr kerang jer... kang terlebih gmbr muka aku jer...dah tu aku berdua.. tak muka haya... muka aku... hahaha....
posted by Milia Amran @ 12:46 AM   2 comments
Kurang ajor!!!
Thursday, February 12, 2009
ni nak menyampaikan ketidak puasan ati aku lak kat lori mangkuk hayun @#$%^&*. nasib la aku tak dapat amik gambar nyer ( dah tu aku tengah drive kan!!!.). dari area pasar selayang lagi aku tgk lori ni dah lain mcm. lori ni panjang... sepanjang treler yang bawak kete tu... tapi lori ni kosong... so dia rasa dia ringan la kot.. bawak lori macam tak cukup jalan.masuk jalan templer lagi la dia tunjuk roda 18 dia tu... abes sumer kete dia halau ke tepi dengan treler belakangnya itu.

bila smp dlm pekan rawang...ku ingatkan tak kan nak bawak mcm setan...rupanya sama je mcm $%^&*(@#$. geram nya akuuuuuu...ada kancil tu, lagi sekt nak di libas nyer dgn treler blkg dia... siap hon pemandu tu dan tunjuk jari tengah tu!!...aku yg tengok dari jauh ni...naik hangen plak. mentang2 pemandu kancil tu kaum aku!!!...

kalu ikut kan ati aku...dah lama aku kejar lori tu... tapi di sebab kan..kete aku tak setaning dgn lori 18 tayar tu.( dah tu aku 4 tayar jer)... maka nyer...aku tengok dari jauh dgn ati yg marah, bengkek!!!
posted by Milia Amran @ 9:05 PM   2 comments
Kekejaman....
Wednesday, February 11, 2009
what???.. Gaza?. Hamaz? Palestin??

hahahah..bukan...ni nak cakap pasal kekejaman di Malaysia sendiri. korang ada tengok TV3 tak mlm tadi... utk siaran 360...pengacara Mazidul Akmal tu... pasal apa?.. pasal kekejaman DBKL membunuh binatang liar yang di tangkap... meleleh air mata.. meleleh hingus tengok kekejaman DBKL... bunuh anjing dengan menjerut??? bunuh kucing dengan melemaskan?? apa ni?? tak berperikemanusian sungguh...

tengok kucing2 anjing2 dlm paparan tersebut buat aku sedih giler.... serta merta aku pandang kucing2 aku yang aku kira beruntung sebab aku bela.. aku jaga...aku bagi makan!!... tak ada cara lain ke untuk "mematikan" binatang2 liar tersbut???.kenapa dengan cara itu??.. doktor haiwan UPM pun ada cakap..kos "mematikan" tidak la begitu mahal...dlm rm10-15 utk haiwan yang berat nya kurang dari 5kg.... yg lebih tu mungkin dalam rm15-30.

dah la tu...bangkai2 haiwan tersebut hanya di campak dalam lubang sampah???..tanpa di kambus???? apa ni??? menengok kan paparan tu lagi buat aku sedih...kucing2 aku yang mati sumer aku tanam.. yang kena gigit dgn anjing liar tu ari ( Czar) pun aku tanam...bygkan.. pukul 5 pg!! aku korek tanah blkg umah...aku tanam.... Doggert... Dana.. Deni.... uwaaaaaaaaaaaaaaaaendless list of cats yang mati... aku tanam. yard blkg umah aku tu serupa dah cemetary utk kucing2 aku. tu rumah lama!... rumah baru...pun lebih kurang gak.

meh aku nak ser2 gmbr kucing aku yg aku amik dr SPCA


yg ni Deni... mati kena gigit dgn anjing. kucing paling baik duk diam.. toilet train. time tido mesti masuk bilik dgn aku...tido kena pelok dia!


yang ni pulak Dino.. amik kat SPCA gak...kucing paling giler aku pernah jumpa pantang dengar bunyi lidi... mencecet nak main!... lompat tgi!! kalu tgh maik kat luar. akan lari kelam kabut cari toilet. tak membuang bersepah. Dino ilang lepas anjing liar attack sangkar kucing aku.

ada dua ekor lagi yang aku amik dari SPCA, Doggert n Dana.. malangnya aku tak ada gambar yg digital. hanya gambar hard copy jer. Dino mati akibat leukimia.... Dana mati akibat leukimia and jondis. yer...jgn tak tau.. kucing pun ada leukimia. aku lagi sedih bila mengenang kan saat Dino nak mati... dana lagi haru...


gina... kucing liar yang aku amik...jinak kan... dan bela...dua minggu aku kurung dia..dua minggu bagi makan taik gigi aku ( heheh petua orang tua utk jinak kan kucing liar). dan hasilnya... gina nak ngan aku jer...npk orang lain mencecet lari nyorok diri


yang ni plak bront... ni gmbr masa dia kecik lagi. kutip tepi jalan... masa tu ujan.. dgn lencun nyer.. dgn keding nya.. la ni aku bg dia susu dgn spirulina... makanya... debab dgn jayanya...hahah

banyak lagi kucing aku...tpi yg tu di bagi dari orang... dan mebiak dgn jayanya.

apa pun... BERHENTIKAN LAH KEKEJAMAN PADA BINATANG NI. tu kan makhluk Tuhan juga.....
posted by Milia Amran @ 9:30 PM   3 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures