My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Tersentuh....
Saturday, April 30, 2011
aku 1st time tengok VC ni...ati brutal aku tesentuh.... especiall towards the end....sayu jer aku tgk....


-----

kasih seorang ibu...will face any challenge..






------

brani betui kucing ni... lawan bear tu!



----
posted by Milia Amran @ 7:10 PM   0 comments
Ratu The Movie
Wednesday, April 27, 2011

Ratu The Movie adalah sebuah cerita tentang pertandingan memilih Persona Ratu. Ramai gadis muda yang menyertai pertandingan tersebut. Kisah ini bermula selepas 10 finalis terakhir diumumkan.

Cerita thriller kata nya.... tapi.. LANGSUNG TAK THRILLER!!!... terkejut tidak... takut tidak... saspen pun tidak... siyesly citer ni NOT WORTH WATCHING

Pelakon???... isk..ntah la... tah hapa2 ajer... esp yg jadi RATU2 tu... gedeksss...rasa nak sepak2 sekor2... semua keras tak boleh berrlakon!!...

ni lagi satu citer YANG NO BINTANG!!!!


Director:Prof Madya A. Razak Mohaideen

Cast:Eizlan Yusof, Fouziah Ghous, Yusry Abdul Halim, Azlee Khairi, Zaibo, Aminah Rhapor



-----

posted by Milia Amran @ 7:21 PM   0 comments
CUN!
kali ni aku nak cakap pasal pelem baru... CUN...

cerita dia ringan jer... bukan yg berat... citer ni komedi romantik.... aku suka tgk rambut Maya Karin dalam citer ni...cantik...

aku bagi pujian pada pelakon yg melakonkan watak Manis... aku tak brp igt nama dia... tapi pada aku lakonan dia bagus...

few scenes aku tak brp setuju... mcm bab dia orang p karok... bkn isu p karok di kampung. isu BAJU Maya.... ko kat kampung... hormat la oang kampung.. pakai baju mcm tu lak.. tau la ko celebrity terkenal kan... tapi tak kan kat kampung nak pakai baju macam tu...

bab Remy Ishak isap jari Maya...yg konon nye terkena duri ikan... adoyaiii....

jugak bab Maya n Remy bercinta... depan Tok Wan tu!!... agak2 la... tak ada adab la...dpn org tua nak gediks cam tu kan...

but overall..citer dia boleh layan...

aku bagi...3 bintang


Popular television host Luna (Maya Karin) must choose between village life with new love or return to her fabulous city life when crisis occurs.

Cast: Jehan Miskin, Maya Karin, Ning Baizura, Remy Ishak


-----

posted by Milia Amran @ 6:34 PM   0 comments
Snip Snip Programme @DBKL-SPCA Klinik Kembiri
Monday, April 25, 2011
this event patut nye last saturday,16th april, tp ada sebab2 tertentu, program kena postpone to 24th April...

thank you Cik Lola n Cik Nerq yg menghandle such good programme for such good cause and definately good price...

bagi mereka yg tak tau... ni program utk mengembiri kan kucing/anjing peliharaan kita... dan ada juga insan2 yg berhati mulia.. membawa strays cat(kucing jalanan) utk di kembiri kan..

kita bukan nak mendera atau menyeksa kucing.... cuma kita nak mengawal pembiakan kucing supaya tidak menjadi terlalu banyak...

FYI.. ada tempat2 (not to be mentioned) yg akan PTS kucing jika kucing2 jalanan(especially) tidak di adopt. PTS tu apa??? PTS - PUT TO SLEEP... i.e matikan kucing!..aku tak sanggup!!...even doctor bagi aku pilihan PTS utk arwah Doggert dulu pun aku tak nak!!.. btw Doggert kena leukimia.

so, aku decided utk snip 3 ekor dulu kucing betina aku.... yg Jantan, Encem, dah aku buat d klinik swasta..dgn harga RM140....yg betina (utk umah di Klang) kena RM160...

dgn ada suh prgm ni... kita dapat la buat ramai sket.. bajet terkawal.... bayangkan nak snip 3 ekor... kalu rm160sekor.... dah jadi brp??...kan....

kali ni aku bawak 3 ekor betina g dah matang lagi dewasa ni...


mcik... kita kat mana ni mcik???


kita kat DBKL-SPCA Klinik Kembiri la...


klinik apa?.... alamak...... nahas ni


cepat2.... rendahkan badan..... jgn bagi dia org nampak...


nak kena tgk gak la.. apa tempat ni


Grace n Gooey masa kuar dari Klinik dah separa sedar... tapi Gina tak sedar.....


ni la perut Gina yg telah d OP



Grace n Gooey yg telah sedar... aku kena kurung utk mengelak kan aktiviti ganas dari depa

muka mamat majuks sbb aku tak bg perhatian kat dia.... dok layan 3 ekor tu...


bangun2 je depa lapar gile.... makannnnnnnn...atter puasa dari mlm seblm...




cage aku terpaksa convert jadi 2 tempat... atas yg len... bawah utk yg kena snip tadi...


ikut pekerja SPCA tadi... kucing aku garang2, esp Gina... dia terlepas kuar dari cage... puas la gamak nya depa tu menangkan dia.. aku pun lupa plak nak bagi tau... kucing aku ni mmg perak sket dgn org2 yg tak di kenali....

sekarang ni depa sume ok... tapi sepanjang ari asik tido je... Grace n GIna plak melepek dgn aku.. manja gitew....

posted by Milia Amran @ 11:59 AM   0 comments
Punyer la aku tingin..
Saturday, April 23, 2011
ni semua pasal si Epul la... dah dua kali dia bawak bekal nasi tomato ke ofc.... makan sebelah aku. isk... maka aku plak yg tingin nak makan... kalu beli kat pasar malam tak best... tak pnh aku jumpa nasi tomato kat pasar malam yg sedap kan... so bila aku balik klang ari tu... aku pun... buat la nasi tomato..



ni nasi aku... aku terlupa beli beras wangi/siam...so aku pakai beras biasa jer....


ni ayam masak tomato aku


dan yg ni antah


of coz... ni la.... dalca kambeng aku... mbeekkkkk


dan aku makan berpinggan2... hahahah... seronok ati aku!!! esp bila mak yg tak ada selera makan tu pun makan bertambah... dia puji dalca kambeng aku sedap... hehehhe.... kembang sey bila quality controller a.k.a main chef puji!!

posted by Milia Amran @ 4:47 PM   0 comments
LOVE.

Love is the greatest feeling,

Love is like a play,

Love is what I feel for you,

Each and every day,

Love is like a smile,

Love is like a song,

Love is a great emotion,

That keeps us going strong,

I love you with my heart,

My body and my soul,

I love the way I keep loving,

Like a love I can't control,

So remember when your eyes meet mine,

I love you with all my heart,

And I have poured my entire soul into you,

Right from the very start


posted by Milia Amran @ 3:55 PM   0 comments
Abah's Day out...
Friday, April 22, 2011
...rabu lps aku blk klang,,,, mak masuk IJN lagi...so aku berdua jer kat umah dgn abah..and as usual..aktiviti aku d klang pun bemula....bawak abah kehulu kehilir..setel kan pelbagai urusan

1st stop.... p renew insuran d shah alam sek13...

2nd stop...p renew roadtax n lesen.. lega...x ada blek list

3rd stop... lunch la.... kali ni aku tingin makan nasi arab yg sedappp yg ada d jual d sek7 shj... hahaha..


ni abah punyer..nasi arab chiken roasted...



aku punyer..as usual... nasi ayam kambenggggg...

oh ye...aku tapau je..mkn kat umah... selesa...


lepas makan..aku dan abah gerak ke IJN melawat mak.... ujan punyer la lebat.... dgn jem lagik...adoyai... nasib la kete auto..kalu bawak wira aku... pengsan lutut aku tekan clutch...

dlm pukul 8lbh baru aku gerak dari IJN.. tak mo sangkut dlm jem.... sbb ari ujan... stended KL kan.. ujan je jem.. ujan je jem.. hehehhe...

abah : mlm nak makan apa??

aku : tak larat la bah adik nak masak... makan luar je la..

abah : nak makan apa??

aku : adik tak nak makan nasi...

abah : kita try kuey teow goreng yg k.lang kata sedap tu..

aku : ok..


dan aku pun menyinggah la... kedai ni kat bulatan Berkeley tu... tepi jalan npk.. tapi bukan di Berkeley corner... dia seberang jalan tu...

makan char kuey teow... dgn sotong kangkung...

tak la sedap..k.lang aku ni bg ulasan ampes tui la... rasa dia so so jer.... idak la sedapppppppppp sgt kan!!.. RM4 sepinggan lak tu ... isk...

char kuew teow..


sotong kangkung


note : btw.... by the time aku hapdet ... mak dah kuar dari IJN pun.. lega semalam je...
posted by Milia Amran @ 10:06 PM   0 comments
Bila....
apa yang biler nya???

gambar di atas....bila kucing aku kena mandi.. hahah... ni aku dapat amik sket je.... yg len npk aku lari... takut kena mandi lagi la tu... ahahahha.... kuyup badan... basah lantai umah aku.... yg bulu pendek.. cepat je la kering nya.... tapi bagi yg pjg mcm Gina, Gendot n Beyonce...seksa gak dia menjilat bagi kering bulu... hehehehe... sekarang ni kucing aku sumerrrrrrrrrrrr wangi.... kecuali Encem.. sbb dia mandi guna medicated shampoo dari Klinik...hehehhe... yg len.. guna Pantene ko!!... korang kai shampoo Pantene??. hahahha


dan yang ni... bila jantan macho aku tu.. ENCEM.. demam!... tido spjg ari.. bagi makan ubat memang seksa la..tido nak celah tiak aku je... cian dia.... tapi bila baik demam... cian aku... heheheh.... dok berlari sana sini.... aktif bemain!!

posted by Milia Amran @ 9:50 PM   0 comments
Rasa Rasa Satay
Baru2 ni aku p restoren yg baru jugak di bukak di area Gombak Prima. nama restoren tu... RASA RASA SATAY... main menu sptt nya sate la kan... tapu side2 lain ada gak...

sate dia pada aku terlalu manis..kurang rasa rempah nya... kuah dia ok ok je...

aku ada ode mee bandung.... sedapppp...

mee goreng mamak... hehehe... pada aku macam mee goreng lada itam kicap lebih...

nasi kukus ayam berempah.. again.. macam makan dgn ayam goreng je...

air??.. fail.. tak sedap...

servis?? aku bagi 2 bintang jer

makanan??...aku bagi 2 bintang jugak...







posted by Milia Amran @ 9:32 PM   0 comments
Kejamnyerrrr
Monday, April 18, 2011
korang pnh tgk gambar ni???? kalu aku dpt mangkuk tandas 2 ekor tu.... aku bt apo yg depa bt tu kat depa...

SOKLAN.....SAPA YG BINATANG DALAM GAMBAR INI???

KORANG AMIK GMBR NI DAN HEBAHKAN LA....MANUSIA NI HATI LG TERUK DARI BINATANG!!! KEJAM!!!!
posted by Milia Amran @ 8:31 PM   1 comments
Mari Mengenal Ikan
Friday, April 15, 2011
orang zaman sekarang..namely bebduak muda bukan kenal ikan sangat... aku pun bukan kenal sangat... tapi sbb selalu ikut/bawak abah p beli ikan... akhirnya aku kenal jugak... walaupun masih ada yg aku tak kenal... punyer la banyak jenis ikan di dunia ni kan....

kali ni aku nak citer ikan... tempat yg selalu aku p... Pasar Besar Klang atau Sungai Serdang... pada aku ni dua tempat jer yg ada ikan harga berpatutan...dan paling penting ikan tu segar... bukan ikan frozen...

dalam gambar ni..time aku beli ikan dgn abah kat Sungai Serdang... ikan memang cantik2... fresh... harga berpatutan! oh ye... gerai Sg Serdang ni bukak time petang je..


ni la gerai nye...

abah aku yg cerewet bangat bila memilih ikan


ikan senangin....


ikan apo ini?? A


yg ni plak??? B

yg ni kompom korang knl.... ikan pari


ni ikan peveret aku... ikan semilang... some call it ikan sembilan.... masak asam pedas ka... asam tempoyak ka... adoyaiiiii mavelessss


ni ikan bawal..bawal itam ek

ni ikan kembong itam


ikan cencaru....time belajar dulu... pangey ikan jaket...heheh

cuba korang nama kan ikan A dan B tu... hehehe...tengok korang kenal ikan ke tidak..


posted by Milia Amran @ 6:32 PM   0 comments
Akak Memasak lagi...
ikan kembong masak asam rebus.


ulam petai... kicap cili bawang


ikan cencaru bakar


siput sedut masak lemak cili padi campur batang keladi..


posted by Milia Amran @ 6:15 PM   0 comments
,,,,Dalam Botol
Thursday, April 14, 2011

yer...citer ni pun agak panas dan sensasi.. pengarah nya Khir Rahman....di mana pada aku telah melaku satu kerja yg bagus tp blh d perbaiki....

citer ni kan asalnya tajuk dia Anu... Dalam Botol... tapi sbb byk sensasi nya... tajuk di tukar jadi.. Dalam Botol...

citer yg mengisah kan seorang lelaki yg telah membuang "tutttt" di sebabkan cinta kaum sejenis...dgn barisan pelakon utama.. Arja Lee, Wan Raja....di bantu oleh Normah damanhuri, Dania Danielle, Ogy Ahmad Daud, Jalil Hamid....

di sebab cinta mendalam RUBY(Arja lee) atau nama sebenar RUBIDIN... dia buat la op cantas tuttt...dlm proses nak jadi pompuan la.... bf dia...Ghaus (Wan Raja) tak dapat terima.... dia suka Gay Jantan kot... Gay yg dah jadik awek ni tak gemor... so depa dua mula gado2 la...

selepas kematian ayah(Jalil Hamid)...RUBY jadik balik la RUBIDIN... dan jatuh cinta la dgn Dina ( Dania Danielle)...so dpt ker Dina menerima kekurangan Rubidin???... saksikan sendiri....

cuma ada beberapa part yg aku tak setuju....

satu...pesal si RUBIDIN masuk bilik DINA???... iskkk..

dua... pilih la RUBIDIN yg lembut sket....ni yg gagah perkasa.... urat jantan sumer kuar...

tiga... kena tunjuk ek aksi "GAY"...aku gelik tgk ms part ni...

pat...WAN RAJA pakai spentot putih je....

lima..pelakon x pemes ni agak kaku...

nam..background sound tak brp menarik..

ini sumer pdpt aku personally ek...


citer ni... kata nya based on true stories....

aku bagi 3 bintang.....




posted by Milia Amran @ 2:29 PM   2 comments
Masakan Ku Lagi
Tuesday, April 12, 2011
sayur togeh cmpr kcg pjg


masak asam pedas ikan pari cmpr sayur jeruk


masak lemak cilipadi ketam


ikan selar masak kicap


posted by Milia Amran @ 3:04 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures