My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
TAMTAM
Monday, January 31, 2011
heheh... ni la anak Gina yg terbaru.. jantina aku tak dpt sah kan lagi... sbb tu aku bagi nama dia TAMTAM...unisex name... kaler dia gelap lagi dari dalam gambar ni...

nasib la baik.. Gina branak sekor je.. hehehe....
posted by Milia Amran @ 1:59 PM   2 comments
Welcome MUHAMMAD ADIB SHAH
taraaaaaaaaaaaaaaaa...... welcome to the world...MUHAMMAD ADIB SHAH

CONGRATULATIONS SU N ERI

citer bermula di satu pagi...25hb January 2011...aku memang kebetulan berada di rumah su... balik keje aku terus p umah su... plan awal... nak berurut satu badan... mmg mcik tu urut kelassssss... sedap giler badan aku lepas tu.... hilang segala sakit pinggang...lutut...alhamdulillah sungguh...

tetiba si eri balik...eh... mat ni bari p keje tak smp stgh jam.. pehal balik umah lak ni... then..su anta sms.... "orang dah kuar tanda"... tanda apa lak ni?.. ler...tanda nak beranak...hehehhe..... aku tanyer " leh tahan sket tak...smp mcik abis urut".. su kata " boleh.."..

mcik pun segera abes kan urutan dia... terus bersiap.. and terus anta si p hospital ampang....

cek punyer cek...dah bukak 5cm. mmg nak bersalin...so adam duk dgn aku..sementara eri setelkan su.....

penat gak aku main kejar2 dgn adam kat lobi spital tu.. hahah..siap makan meehoon goreng beli kat mart dia.. atter... spital canggih tu tak ada cafe/canteen.. leh macam tu??

penat main... adam tido di pangkuan aku... kul 4.30 ptg cam tu..eri tepon aku.. ckp su dah selamat bersalin...dapat baby boy..ALHAMDULILLAH.....

dlm pukul 5+ eri turun... pegang adam lak...aku plak tengok su and baby di wad...

dalam kul 7 lebih baru aku blk umah.....

oh ye... nama ADIB tu aku yg cadang kan...dekat2 nama Adam.. and aku memang suka nama ADIB tu...


ni la dia..ADIB

ni su masa dalam wad lepas bersalin...


adam pengcan tido...

posted by Milia Amran @ 1:16 PM   0 comments
NZ WangsaMaju..
dari IKEA....kita pegi makan kat NZ lak...ni NZ yg terletak di Wangsamaju..... mmg menu biasa aku kalu dtg makan cini.... NAN BUTTER/CHEESE dgn TANDOORI AYAM...

ada skali aku datang... roti dah tak sedap...tapi kali ni.... roti dia sedap....gebussssssss and lembut... so puas ati la aku dpt mkn!... borak punyer borak... agak lewat baru kami balik..tapi sbb esok semua cuti... ada aku kesah balik lambat... hahhahahah..

one thing la... mint sauce dia memang terbaekkkkkk...tempat len rasa tak sesedap di NZ ni...



posted by Milia Amran @ 1:12 PM   0 comments
Jalan2 @IKEA
aku uti pjg last week... bajet abeskan annual leave la ni...cmpr off day.. jd agak pjg,..keras gak tak dpt berjln sgt sbb bajet ciput

tetiba aku tingin meatball IKEA...apo lg...sms su.... petang tu kamu ukur ikea... aku suka jln2 kat ikea ni...bkn la beli apo sgt pun...sj jln2 cuci mata...isi perut!! hahahaha.. benda wajib,....isi perut,,, amner la aku ni x cumilllllllll....hik hik hik cumil ker?


ni eri amik..whole chiken w mushroom gravy... kenyang mkn.... wlpun ayam tu kecik.. tapi sekor tu...


ni plak...su amik... ciken with lemon sos... pd aku rs dia kureng nyengat la


yg ni...dah tentu la aku punyer..MEATBALL ... the bomb!!!..


yg ni plak....tart...desert..


dedi n adam....


aku dan su...

posted by Milia Amran @ 12:59 PM   0 comments
Belajar Mencintai Seseorang Yang Tidak Sempurna Dengan Cara Yang Sempurna
Sunday, January 23, 2011

Ketika kita bertemu orang yang tepat untuk dicintai, ketika kita berada di

tempat pada saat yang tepat, itulah kesempatan. Ketika kita bertemu dengan

seseorang yang membuatmu tertarik, itu bukan pilihan, itu kesempatan.

Bertemu dalam suatu peristiwa bukanlah pilihan, itupun adalah kesempatan.

Bila kita memutuskan untuk mencintai orang tersebut, bahkan dengan segala

kekurangannya, itu bukan kesempatan, itu adalah pilihan. Ketika kita memilih

bersama dengan seseorang walau apapun yang terjadi, itu adalah pilihan.

Bahkan ketika kita menyadari bahwa masih banyak orang lain. Yang lebih

menarik, lebih pandai, lebih kaya daripada pasanganmu dan tetap memilih

untuk mencintainya, itulah pilihan.

Perasaan cinta, simpatik, tertarik, datang bagai kesempatan pada kita.

Tetapi cinta sejati yang abadi adalah pilihan. Pilihan yang kita lakukan.

Berbicara tentang pasangan jiwa.. ada suatu kutipan dari film yang mungkin

sangat tepat : “Nasib membawa kita bersama, tetapi tetap bergantung pada kita bagaimana membuat semuanya berhasil”.

Pasangan jiwa bisa benar-benar ada. Dan bahkan sangat mungkin ada

seseorang yang diciptakan hanya untukmu. Tetapi tetap berpulang padamu untuk melakukan pilihan apakah engkau ingin melakukan sesuatu untuk mendapatkannya, atau tidak…

Kita mungkin kebetulan bertemu pasangan jiwa kita, tetapi

mencintai dan tetap bersama pasangan jiwa kita, adalah pilihan yang harus kita lakukan.

Kita ada di dunia bukan untuk mencari seseorang yang sempurna untuk

dicintai TETAPI untuk belajar mencintai orang yang tidak sempurna dengan cara yang sempurna.


posted by Milia Amran @ 3:21 AM   0 comments
Old Friends... Old Days... HAPPY MEMORIES!..
Saturday, January 22, 2011
kali ni...aku nak mengimbau semula zaman remaja aku...zaman tiada masalah...zaman happy... aku rasa ramai yg akan setuju dan sokong.. kalu aku kata zaman persekolahan adalah zaman yg paling best dalam hidup kita... time ni.. tiada yg nak dirisaukan..di pikirkan...cuma.. kita dok pk nak belajar..nak pass xm... yg lenlain tu.. seronok p sekolah...seronok jumpa kawan2.. seronok buat itu ini bersama.... keluar sana sini...

dulu kita ada group PRIMATE..hahahha.... ada kongkang...beruk..cimpanzi...kera...lotong... baboon...etc... lawak2..... aku??...aku CHIEF...mn der gelaran lagi glamer.. hahhaha

tingat zaman join Renjer Puteri...p camping...p pertandingan camping....

tingat zaman beraya...hahha...paling best!!..turun nek bas jer...jln2 sampai melecet2 kaki.... duit raya yg dapat abes beli plaster jer...hahhahhaha...

sampai sekarang...masih ada antara kami yg still in touch...

dan bebaru ni...kami buat BBQ ( as per my pervious post)...kita ada berbuka bersama time posa...

bila jumpa...meriah seperti dulu...infact bila dok borak2...tingat zaman sekolah tu... mmg leh nanges la..... nanges gelak..... hhahaha

apa2 pun..lve u all....hope our friendship will last forever...














posted by Milia Amran @ 2:14 PM   0 comments
DEMC
Tuesday, January 18, 2011
kali ni citer tak berapa besh..... ahad yg baru ni ....mak masuk spital lagi... subuh2 tu dia semput.. lung dia berair..... so mak telah di kejarkan ke wad kecemasan di DEMC - Darul Ehsan Medical Center di Shah Alam...

sepanjang mlm ahad tu..ati aku mmg berdebar dan tak sedap.... ingat kot aku nak kena marah kat office.. tapi keje sume cantekkkkk.

kebetulan lak handphone aku dedua..yer..DEDUA...abis bateri...and charger di ofc plak tak ada..

aku balik umah...cucuk handphn...berdoyon sms....and miskol...

bila aku call balik.. abah bagi tau mak msuk kecemasan....so aku siap2 apa yang ptt...aku p spital...

seperti biasa...bag doraemon aku bila berada di spital... kena ada makanan... buku citer.. charger... air....

ni la rupa mak bila aku sampai spital.... penuh wayar di badan...


dan ini?... heheh.. ini lah rupa laksa johor di MAK HAWA CAFE di DEMC.... sedap seyyyy...


anyway...mak kena buat dialisis... so mulai skrg..tambah la rutin mak... 3x seminggu... kena p buat dialisis.... patut mak dah buat lama.... fistula dia pun dah setahun lebih kita orang bt...cuma kita org tak nak start dialisis... bukan apa...bila dah start..mak tak leh miss.... and nnt tak leh la nak jenjalan... sbb ada komitmen yg lagi penting..iaitu dialisis nyer..
posted by Milia Amran @ 7:21 PM   0 comments
Melepak Di Rumah....
kadang2 bila dah busan asik makan luar je.. skali skala bila kita masak... perghhh... sesimple mana pun masakan kita.. ianya adalah yg tersedap dan terbaekkkkkkkkkk...

kebetulan aku tak ada plan nak kuar... and aku tingin sangat nak makan mee kari.... dan hasilnya... jeng jeng jeng.,.....


kuah kari yg isi nya.... fishball... tauhu kering....kerang...udang....


bila dah di campur sumer bahan dan kuah.... taraaaaaaaaaaaa.... ni la dia mee kari aku!...


dan sebagai tambahan...( pergh ...rajin giler aku masak!!...ahaksss...)... ubi kayu rebus... makan dgn sambal sardin... perghhhhhhh sedapppppppppppppp
posted by Milia Amran @ 7:14 PM   0 comments
Semalam di TEPPANYAKI
ari tu.... kira ni citer ari tu la.. ntah bila...aku dah lupa gak sebenorna... tapi baru2 ni gak la... aku buhsan duk umah... so aku heret la adik angkat aku g tengah sarat tu... ahaksss... p jenjalan... kami p merayau kat JJ AEON Keramat. kebetulan ada plak pasar malam kat situ..adoyaiii.... jem la.... plus nak cari pintu masuk pun berpusing2.... tapi dgn kecekapan adik aku tang area situ.. ( atter kawasan dia kan....) kita orang berjaya gak la jumpa pintu masuk JJ tu...

ramai gak orang melepak dlm JJ ni.. apa yg ada dlm JJ ni... la... dah nama pun JJ Jaya Jusco... sopping cmplex la... kedai yg ada pun kedai biasa2... kita org sja jenjalan...buang masa....buang tenaga... duit tak leh buang... kena simpan... utk ari depan... ahaks!!!

bila dah penat berjalan tu... sah sah la perut lapar... setelah berpusing2 dan berpikir2 utk membuat keputusan... teruk gak nak cari tpt mkn ni...sbb mmg byk pilihan..ikut selera jer..... kami putuskan nak makan teppanyaki..... budak2 c2 peramah... heheh... yg menegur pun peramah gak kan... ahaksss... **winks**....


antara menu2 yg ada untuk pilihan anda...


ice lemon tea and orang juice.. pilihan utk membasahi tekak...

apa nama ni ek... alu lupa lak...tak silap aku... KYOGA


yang ini ...CHICKEN TEPPANYAKI...pilihan Cik Su...


dan aku... BEEF TEPPANYAKI

selalu nya korang leh lepak dpn tukang masak and tgk dia masak... tapi ntah knp..aku tgk tkg masak nya kali ni.... agak ganas.... abis sumer minyak percik2....tak sanggup aku duk depan dia... kang kena percikan minyak.... bau lagi....oooooo tidak...turun saham mak, nyah!!... tak koser gitew.....


posted by Milia Amran @ 7:01 PM   0 comments
Mari Membela Ikan Keli
Wednesday, January 12, 2011
kali ni... ikan aku beli di kedai ikan... atter beli kat kedai basikal??.. :P.. rm60 dapat la dlm seratus ekor... ikan keli yg aku beli... ni kira dah badge ke tiga la aku bela nya... ikan keli ni aku bela untuk mkn sendiri.... bila makan tu tanpa was2... bersih...tak der bau-bauan.... yg penting..ikan2 ni... aku tau dia makan apa... jheheheheh





posted by Milia Amran @ 12:35 PM   0 comments
BBQ SMCians 010111
Wednesday, January 5, 2011
mlm new year tu layan bunga api kat tepi bangunan yayasan selangor.... atter nak suh aku masuk town??.. mintak mahap la.. tak koser aku dgn jem2 tu...

anyway... ni bukan nak citer pasal mlm tu... ni nak citer pasal keesokan ari nya...apa event???... BBQ bersama2 x-SMCians 1990... dan aku selaku CHIEF... ye aku ulang.... AKU CHIEF... aku koordinate BBQ/POTLUCK... ada gak yg awal nyer nak dtg..last minit cancel... ada yg dtg last minit bagi tau pun ada...

menu patut nya simple je... menu BBQ... tapi POTLUCK dia.. perghhhhhhhhhhhh..... macam nak bagi makan satu batalion...ada yg bawak cocktail...sosej...buah2an..nasi lemak... coleslaw...mushrom soup...murtabak...dadih....dan mcm2 lg.... yg di bakar...udang...sotong...ayam.. ikan.... sos dia... ada blak peper..thousand island...cili sos.. boiled brocoli/carrot/cauliflower....

aku sepatutnya datang awal... tapi sbb ada hal2 g tak dpt di elak..aku smp ngam2 time nak start,,..api tak hidup?.. ler tgu chief baru apinak idup...maka nya BBQ start lmbt... tapi meriah berborak...

tingat zaman sekolah2 dulu.... gelak...gelak..ketawa..ketawa...posing posing.. ni pun separa jer gmbr aku dpt... so aku load apa yg ada dlu la ek...

sebelum aku terlupa UCAPAN TIME KASIH BYK2 PADA TUAN TANAH PN.ZANA ZENDOT bersetuju menyelerakkan rumah baru nya utk kami...

selepas ni rumah sapa???... kita tgu dan lihatttttttttt
















posted by Milia Amran @ 6:38 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures