My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Mak d Hospital
Friday, December 25, 2009







3 gambar di atas ni.. gambar doktor2 mak masa mak di Sri Kota Medical Center di Klang.. tu Dr Lai and Datin Paduka Dr Lau. Both are good doctors... and friendly...and nice...

esp doc Lau.. very the funny one... borak dgn dia meriah....



ni masa mak tiba di IJN... cabutan undi...Kngah naik ambulan dgn mak... aku drv abah....korang percaya tak..ambulan tu rosak di hiway for almost 1hour!!!...giler!!!... kalu pesakit nak mati...mati dah gamak nya dlm ambulan tu.. nasib baik mak aku tu tak apa2... kalu tidak..naya ambulan ni..long aku plak dah hangennnnnn..leh kitaorg smp dulu b4 ambulan??.. aku yg siap pusing balik amik abah dulu.... pusing isi minyak dulu....sangkut dlm jem kat Bangsar.. kat Lebuhraya mahameru lagi...jln Tun Razak lagi...dan AKU SAMPAI DULU!!.... isk.isk..


aku terlupa nak pusing gambar ni plak...tapi ni gambar dlm wad kecemasan IJN..hhehehe.... kalu depa tau aku amik gmbr...ehhehehe...


ni menunggu time....atter ambulan tak sampai lagi kan... sementara sampai..aku n long uruskan kemasukan mak.isi borang.






kroang penah masuk IJN tak???.. i tell u..macam hotel!!. cantekk...bau pun tak macam bau spital...wangi...berkilat...cantek...patut la dpt number 1 in Asia kan... korang tengok arca kat dinding dia.... tah berpa harga la ni kan...
















kngah tepon maid dia..suh masak nasi goreng... atter kami sumer tak makan..kelam kabut hal mak ni... abgnhgah sampai dgn bekalan... kita org tak leh tgu mak.. visiting hours pun 6-8 mlm je.. mak masuk ICU di IJN. tgu kat waiting room pun tak boleh.. hajat ati nak duk hotel dpean tu.Hotel Putra.. tapi penuh..so kami kena balik Klang gak... ni acara kami makan2 di parking lot... licinnnnnnnnnnnnnn.....
posted by Milia Amran @ 7:01 PM   0 comments
The Power Of HUGS
It has been proved that showing affection strengthens growth and positive development in people. We all need physical contact to feel good, and one of the most important ways of physical contact between two people is hugging. Who does not need cuddles in this society that is becoming ever colder, more competitive, that compels us to be more individualistic, more personal-goal oriented...? When we hug, we receive an energy feedback. We bring life to our senses and reaffirm the trust in our senses. Sometimes we CANNOT find the right words to express how we feel, and then hugs are the best way to say it. We need four hugs a day to survive, eight to preserve ourselves, and twelve to grow. A hug makes you feel good. The skin is the biggest organ we have and it needs a lot of love. A hug can cover an extensive part of the skin and provides the massage you need. It is also a way to communicate. It can convey messages for which you have no words. We can always resort to the universal language of hugs. The Power of Hugs
Hugging achieves many things that you might never have imagined. For example:
  • It feels good
  • It dissolves solitude
  • It defeats fear
  • It opens the door to sensations
  • It improves self-esteem (wow, he or she wants to hug me!)
  • It encourages altruism (I can't believe it, but I want to hug that person)
  • It delays aging (those who hug age more slowly)
  • It helps reduce appetite (we eat less when we are nourished with hugs and when our arms are wrapped around others)
More benefits from hugs:
  • It is environmentally friendly (it does not damage the environment)
  • It preserves energy
  • It is portable and requires no additional machinery
  • It does not require a special place to do it (an adequate place to hug)
  • In any place such as a conference room, a church or a football field
  • It makes happy days even happier
  • It gives us a sense of belonging
  • It fills the void in our lives
  • It is still effective even after the hugging has finished
  • It strengthens and increases our ability to share
  • It harmonizes the hearts of friends
Hugging creates some form of addiction to tenderness, to altruism, to happiness...

Just as laughter, it is highly contagious! Whatever your hug may be, let it always come from the heart, not from the mind.
Come up with new ways of hugging.
Give your hugs interesting or funny names.
Become a full-time "hug therapist."
Be always ready to offer a hug to someone.
Observe the other person and always be careful of his or her personal space.
Do not try to impose your vision or philosophy on others.
A hug does and says very much.

Hug your friend, your loved one, your kids, your parents, your pet...
posted by Milia Amran @ 6:46 PM   0 comments
NT EVENT - VADS Dinner 2009
Wednesday, December 16, 2009









actually gambar banyak lagi.. tapi terpaksa aku collate kan hampir separuh dari yg ada... kang korang tengok bohsan lak... tapi ni sumer gambar masa aku pegi DINNER VADS 2009 di SUNWAY CONVENTION CENTER.

kami NITE TEAM berjumpa di ofc dulu.. plan jumpa pukul 7 tapi di sebabkan malam tu ujan lebat... jem... ramai yg terlewat...

kami jumpa ni sebab nak tukar baju seperti yg dirancangkan...

tema kami??? ORANG KAMPUNG.... baju kami.. no offence ek...takut ada yg terasa lak dgn tema dan pakaian kami ni... utk yg laki... pakai kain pelikat, tshirt pagoda n selipar.. lenlain assesories... terpulang pada kreativiti memasing.. utk aku ( pompuan sorang ni)... baju kurung kedah and kain batik... aku cucuk bunga di sanggul... heheheh...

memang kami meriah. punyer ramai peminat lak tu...ahaks!!... ramai yg nak amik gambar dgn kami.. damn!!... prasan lak kejap!!... ahahha... ( ada aku pedulik??? nan ado!!).

mlm tu makan ala chinese... ada 8 course.. sampai course yg ke enam ( nasi goreng) aku dah kureng leh makan!... tapi mkn gak la.. hahaha...

kul 11.15mlm kami terpaksa gerak.. memandangkan.. kul 12 kami kena masuk keje.. uwaaaaaaaa.... ada outage lak tu.. uwaaaaaaaaaaa... penat memang penat.. tapi mlm tu kami memang meriah..

pstt.. lupa nak bagi tau.. kami pegi keje.. pakai baju kami p dinner!!.. hahahhahahahah

pasttt.. korang nampak tak gaya KETUA KAMPUNG AKU TU???...hahhahaha...
posted by Milia Amran @ 6:38 PM   1 comments
NT EVENT - Bowling





ari senin lepas... lepas keje kita org p main boling kejap....

havoc masa main..meriah...

exercise lepas keje..hahahhaha.....
posted by Milia Amran @ 6:19 PM   0 comments
A Day Trip to Cameron Highlands




last week end... we took a trip to Cameron Highlands.. a day trip... bielieve it or not..YES!!!.. a day trip.. nak tido harga hotel sumer mahal2... almaklum cuti sekolah.. lagipun CH bukan ada apa sangat pun...

tapi ari tu.. panas yg amat.. tgn aku jd legam!!.. dowh!!..terbakar!!...

tapi aku heran la. CH dah tak macam 4 thn lps masa aku pegi dgn dia...

dah jd macam kureng menarik... sayur2 kurang pilihan... byk lg sayur kat Rawang ni.. cumer murah jer la kat situ... buah2an?.. lagi la. kurang... stroberi pun kurang.. kekonon nak p stroberi picking??.. korang tgk jer la gmbr pokok stroberi tu.. itu yg nak di petik?.. meroyan la tu...

yg seronok pegi.... masa kita org berkelah jer.. makan bekal yg di bawa.. NASI LEMAK SAMBAL SOTONG!!.. sedapppppp... dgn angin yg sepoi2 sejuk sket tu.... lps mkn..layannnnn je mata!!...

otw balik.singgah Bharat Plantation.. layan teh stroberi......
posted by Milia Amran @ 1:05 PM   0 comments
Ku Percaya Pada Cinta
Friday, December 11, 2009


Suka teman dgn lagu ni.. suke bebenor... TETAPI.. dgn LAGU shj!!!!
posted by Milia Amran @ 8:10 PM   0 comments
Aku Wanita Biasa



really loves this song...the lyrics?? well.....
posted by Milia Amran @ 7:55 PM   0 comments
Cerita bangang
Cerita bangang bin bengang kali ni tidak bergambar... aku nak citer pasal makhluk Tuhan sorang ni... Fakh*****... tapi aku suka pangey dia FUCK!!!

ni la pengguna stmx yg paling bangang bin bengang setakat ni aku pernah jumpa.

masalah dia???..NIC dia prob... korang tau apa itu NIC??? Network Interface Card... tu yg ado dlm pc.. dalam laptop korang kalu korang ada guna STMX. tempat cucuk kabel dari modem korang tu aaa...

aku 10x explain NIC dia prob... boleh dia kata..dia tak pakai NIC... terang2 kat laptop dia tu kata "NETWORK CABLE UNPLUGGED"... aku bagi option...cek cable RJ45 tu... atau check NIC... aku sah bebenor modem dia no hal.. atter modem on auto mode.. dah ada koneksen ker server pun... skrg ni... dari laptop ke modem no koneksen!!!....

atter dia leh kata POMPUAN TAK RETI BUAT KEJE... POMPUAN BODO!!.. menyirapnya darah aku.. seket lagi nak jadi sirap bandung!!.. dia kata laptop mana ada NIC... SERVER AJER YG PAKAI NIC!!!.. ni sapa yang bodo??. sapa yg tak reti ni???... ikut mulut aku... dah nak jawap macam tu dah.. aku.. 16 thn in networking... tak kan la aku tak tau NIC tu apa kebenda.. apa kejadah nya????!!!!...

apa2 pun aku berpegang teguh tetap pada jawapan aku. check NIC atau cable RJ45 tu... dan jantan FUCK ni.. dgn hangen nya.. letak tepon.. ahaks!!!

ni la jantan bodo sombong!!!...
posted by Milia Amran @ 7:43 PM   0 comments
AWAN YG TERGELAP
Friday, December 4, 2009



korang tgk je la gambar2 di atas tu.. betapa nya gelap awan!!... gelappppppp.. ujan pasti lebat kan??. tapi tak ujan lebat mn.... hehheehe.... tapi cukup sedap utk aku terus zzzzzzzz pabila pala mencecah bantal....
posted by Milia Amran @ 12:40 PM   0 comments
NT Event - Kari Kepala Ikan

our invitation done by Rafizi

3 kepala ikan!!!



15 ketui ayam goreng!!!



10 ketui sotong goreng


geng geng makan!!


pulun..pulun. yummy!!




licinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


kekenyangan...

ni adalah acara makan kapla ikan.. superb nye kat Bangsar... pegi dgn geng2 Nite Team.... sodap dowh!!!... kenyang mkn... harege pun murah...

kome byg kan la... 3 ekr kapla yg besor2... ayam 15 ketui... sotong 10 ekor... nasi bertambah... air bertambah2. baru rm185 jer... bagi diskaun lagi mamak tu...

senyum lebar mamak tu bila dapat duit.. kaya.. kaya... aku kaya.. ( kata mamak tu la kan.)

korang tgk jer la gmbr tu.. licin kapla kami kerja kan... lps tu sumer bantai stim kenyang n ngantuk... sedap...sedap...
posted by Milia Amran @ 12:25 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures