My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Bersawang....berkulat...bercendawan..berdebu Part 2
Sunday, April 18, 2010




korang pun tau kan..blog ni dah lama bersawang...gara2 aku terbz kan diri... hehehe...

gamabr2 ni antara2 masakan yg aku dah buat dedolo.... ni sbb aku lama tak update...makanya gambar ni pun aku tak upload...so skrg ni aku dah berkesempatan utk mengupload.... so korang jejeh jer la ailio ek.... ehhehehe
posted by Milia Amran @ 12:37 PM   0 comments
Umah Baru


ok...smlm.... long buat besday umah baru long.... sesambil buat doa selamat masuk umah baru dia di Aman Perdana...

umah memang cantik la kan.. umah besar... ada 5 bilik... bilik air pun.. banyak.. tapi belum siap renovate sepenuhnya..doa selamat ni pun kecil2an sj.... kita orang adik beradik and pangey Pak Su n Mak Su selaku imam baca doa nya...

Aku as usual tukang masak la.. so korang tengok jer la menu nyer diatas... ada ikan tenggiri masak kicap..ayam goreng berempah..sambal sotong...ulam2... sambal tempoyak..ikan kering... sayur campur... karipap...kuih lapis... talam doyan..pulut kuning..rendang daging...mee goreng...

sakan makan....
posted by Milia Amran @ 12:27 PM   0 comments
Ulu Yam

ok...ari tu aku p mandi di Ulu Yam.... bekal kita org bawak simple jer.. sandwic ayam... bihhun spore... mandi sungai yg lebihnya... makan pun terlebih gak.. atter...dah penat mandi... sejuk2 tu harus la perut tu lapar kan.....
posted by Milia Amran @ 12:07 PM   0 comments
Pappa Rich Kopitiam



makan lagi???.. hahahhaha.....

ni pulak aku di PappaRich Kopitiam di Rawang...ni baru bukak.... so aku pun mula nak merasmikan gak la.... mee kari dia ok..sedap... tapi agak pedas.... heheheh..... nasi goreng dia ok.... ada satu lagi sebenar ya hidangan aku... roti bersusu.. tapi dah ngap masuk mulut baru tingat nak amik gambar... apa kan daya.... perut ku mengaburi kamera ku.. hahahha
posted by Milia Amran @ 12:04 PM   0 comments
Big Plate..




korang pernah makan tak kat tempat ni???...nama restoren ni..BIG PLATE... kat Kampung Subang.. memang tempat peveret aku mkn western ni sebenornya...

harga dan portion size dia memang berbaloi2.... aku suka makan kan.... so tempat i mmg bagus dan sedap.....4 hidangan diatas....bill baru kena rm70+... ok kan???.... hehehe.. gambar air jer aku tak masuk kan....
posted by Milia Amran @ 11:53 AM   0 comments
Ciku Vietnam


korang pernah makan buah ni?... heheh.aku pun tak pernah... tapi la ni kira aku dah pernah la.. hahahah...ni la buah cku Vietnam...datang pun dari vietnam... manis giler babeng!!!.. besar lak tu... rasa mmg sama macam ciku kita.. beza nya..buah ni BESAR...dan MANIS!!......

buah ni orang bagi...bila masa lak aku nak p vietnam dan beli buah ni..adoyai.....
posted by Milia Amran @ 11:30 AM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures