My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Encem ku Sayang
Sunday, March 27, 2011
ni Jantan aku...nama dia ENCEM... dah setahun umur dia..kucing aktif n manja.... doc kata...berat dia 5.5kg. ahaksss....

baru2 ni dia kena kurap. mcm gatal di bdn esp tang perut...ilang bulu dia... so bwk p jumpa doc...kena injek.dan dpt 2 jenis ubat, satu ubat air satu ubat pil. bg mkn ubat pil senang...tp ubat air...adohaiiiiiiiiiii perang dunia!!! susah betui...



posted by Milia Amran @ 5:24 PM   0 comments
More food pics
aku nak menghapdet secara individual agak malas... hahha... any way... aku hapdet gambar jer la. ni antara masakan yg recently ni aku masak... ada yg aku masak kat Klang. dan juga ada yg kat Selayang... some sbb aku nak masak...some sebab ada permintaan... macam pic pertama tu.. tu gambar rendang daging campur limpa... tu permintaan mak...

macam mac n cis.. tu sbb aku yg teringin plak..sesekali...ku rasa teringin... ( lagu Shima plak...)..dan juga...ketam sambal.... memula ingat nak buat ketam masak lemak cili api... tapi sbb menu len dah berlemak... aku tukar goreng sambal...sedappppp..isi plak banyak..tak sesia aku p pasar... hehehe

ikan keli masak lemak cili padi berbelimbing...tu permintaan mak untuk cucu sulong dia... a.k.a anak sedara aku gak ler.. si Aminah Nadhirah...oh ye...ikan keli tu ikan bela aku.... heheh fresh from the pond...straight to the pot

pajeri terung tu pun permintaan mak...

asam pedas ikan mayong..permintaan long



rendang daging campur limpa


ikan senangin masak asam rebus


sambal cili ketam


ikan keli masak lemak cili padi campur belimbing buloh


mac and cis

ikan kembong sambal


lobak putih goreng ikan bilis cili api


siput sedut masak lemak cili api


sambal cili padi minang


ikan goreng...hehehhe


acar singapore


pajeri terung


ikan masin



ikan mayong a.k.a ikan bagok masak asam pedas bernenas



posted by Milia Amran @ 3:57 PM   0 comments
House of Nasi Kerabu
Friday, March 18, 2011
ok..ni aku nak promo restoren kawan aku.. namanya HOUSE OF NASI KERABU....terletak di Gombak Prima....semua dishes dia KELANTAN mari la..

sedap???... memang sedap... aku kena try dulu.. baru leh aku promo kan... kang kalu aku tak try...sesedap jer aku kata sedap.. and kawan2 len p makan... sekali tak sedap... tak ker aku memalukan diri.... hehehhe...

aku bagi 5 bintang...korang p try ek... especially NASI KERABU ISTIMEWA dia.....











posted by Milia Amran @ 2:58 PM   2 comments
Little Taiwan Ampang Point
Thursday, March 17, 2011
ni restren peveret aku... tak tau knp... tapi aku mmg suka makan hidangan dia... my fav dish wud be SHABU SHABU - daging.... kuah sop dia sedap... mkn nasi semangkuk pun knyg sbb sayur dia byk!...

aku memang syorkan korang makan kat sini...marveles... (pada aku la kan...)...





posted by Milia Amran @ 12:17 AM   0 comments
Restoren Anis Putri
Wednesday, March 16, 2011
kamis lepas acara mkn2 NT...pilihan...restoren anis putri di pantai dlm....lauk punyer banyak... susah aku nak pilih..ni pun sbb dtg awal...tak semua lauk kuar lg pilihan utk ulam2 jer... rambang dah mata aku tengok... belum lagi sambal2 dia... ada budu..smbl belacan.. tempoyak...

ni satu restoren yg aku rekomen utk korang cuba try.... memang puas ati... mungkin mahal sket... tapi berbaloi...

aku bagi 4 bintang!







posted by Milia Amran @ 11:55 PM   0 comments
ESTET
Friday, March 11, 2011

ni citer arahan Mamat Khalid..citer yg tak brp pemes utk peminat pelem2....tapi aku dpt tengok citer...citer ni pada aku mmg bagus dan byk msg yg tersurat dan tersirat.... citer 1MALAYSIA.... korang patut tengok... tambah plak isu2 komedi...

aku bagi 4 bintang/...

Sinopsis Estet:-

Kisah bermula apabila Estet Cinta Manis digemparkan dengan berita mengenai perlawanan bolasepak yang akan di adakan bersama Estet Red Cobra yang telah 20 tahun tidak dipertandingkan.

Farid dan Shashi adalah dua orang pekerja estet yang berkenalan sejak lahir. Mereka berdua sering menjadi harapan pekerja estet yang lain untuk menyelamatkan penindasan yang berlaku pada setiap hari oleh kerani estet iaitu Encik Pooniah. Tidak hairanlah seorang gadis cantik, Geetha begitu tertawan dengan heroism dan kebenaran hati Farid dan Shashi itu.

Pelakon Estet:
Farid Kamil, Shoffi Jikan, Jasmin, Gandii Nathen, Kamarul, Mislina Mustaffa, Mohan, Jayasree, Rosyam Nor, K.S Maniam, Shashi Tharan


posted by Milia Amran @ 2:25 PM   0 comments
HAQ
kali ni aku nak citer pasal HAQ plak.... citer ni amatla tak bestnyer...pada aku ler kan.... nasib tak tgk kat wayang..kalu tak terasa membazir byr duit tiket.....

aku bg 2 bintang...


Sinopsis Haq:-

Kisah ini memaparkan kehidupan tradisional keluarga Melayu di sebuah kampung yang berunsurkan kegelapan kuasa ghaib, kharomah, rahsia and pertentangan antara dua saudara dalam memperjuangankan kebenaran yang hakiki. Kisah ini berkisarkan tentang Haq, seorang pemuda penyayang dan jujur yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T dengan kelebihan kuasa ghaib (Kharomah) dan Badrul (Bad) yang merupakan seorang yang bijak yang juga merupakan adik angkatnya. Haq berupaya untuk mengalihkan objek dengan mengunakan kuasa mindanya.

:
Haq (Pelakon Utama)
:
Bad (Pelakon Utama)
:
Zahra (Pelakon Utama)
:
Aina (Pelakon Utama)
:
Mak Lang (Pelakon Utama)
:
Tuan Haji Ibrahim (Pelakon Utama)
:
Haq Kecil (Pelakon Utama)
:
Bad Kecil (Pelakon Utama)


posted by Milia Amran @ 1:59 PM   0 comments
KHURAFAT
Wednesday, March 2, 2011

akhirnya...dapat jugak aku tengok.. tapi bukan di wayang ek...hehehe...snd mo paham mana aku tengok....

ntah kenapa...citer ni aku tak suka... pada aku tak best mana pun... seram?... tak jugak... jalan citer?.. macam plain jer.... tapi citer ada pengajaran la...esp to those yg suka benor guna ilmu2 hitam ni....and utk kita....jgn sbb cinta...kita buat keje bodo... kerana dengki...kita cari jalan mudah.....


dan untuk bintang... aku bagi 3.....







Sipnosis...

"Khurafat" begins with Johan (Syamsul Yusof), a young man working as an assistant in a government hospital. He is a married man who has a wife named Aishah (Liyana Jasmay). The newlyweds are leading a peaceful life when suddenly they find themselves besieged by a weird creature. The presence of a mysterious old woman, together with the sudden emergence of Johan's ex-girlfriend Anna (Sabrina Ali) add to the mystery. Anna is always disturbing Johan even though she knows Johan is now with Aishah.


posted by Milia Amran @ 7:49 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures