My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Beraya Bersama Si Dia
Tuesday, September 29, 2009
my brown sauce


mashed potatoes


simple coleslaw


ayam goreng berempah


lemang


rendang daging ku



ok... dah seminggu raya baru dapat beraya dgn dia... tapi b4 raya ari tu dah sessi anak wayang dah...dah bermaafan segala... hehhehe... dah dpt handbag raya dah...ahaks!!

menu aku untuk dia?? ( atter tekak omputih kan...)... ayam goreng berempah... coleslaw... mashed potato.. brown sauce.. lemang and rendang... actually lemang tu aku yg nak mkn..so aku masak le rendang tu...aku pesan dia lemang......

lps tu..dapat la duit raya..ahaks!!!...
posted by Milia Amran @ 3:34 PM   0 comments
Berhari Raya di Rumah Rawang
Sunday, September 27, 2009
tuan rumah berhari raya...amacam..cumil tak???


Izlan yg kepenatan....sampai tertido..


antara yg hadir

antara yg hadir

antara yg hadir


antara yg hadir


antara yg hadir


menu aku....

kuih2 raya aku


ari sabtu...iaitu semalam...aku buat makan2 hari raya di rumah aku di rawang.. tak ajak ramai pun... family aku n sedara mara jer....

menu aku simple... bihun sop..tauhu sumbat...bubur kacang ijo... sandwic...

atter aku sorang jer yg masak..mengemas pun aku sorang jer.. mana larat doooo.....

tapi..simple and small better... we can actually get to berborak..beramas mesra.
posted by Milia Amran @ 5:42 PM   0 comments
Nite Team Jamuan Pra Raya
Thursday, September 24, 2009

kan aku cakap malam raya tu aku kena keje...

since aku dah abes memasak...so aku bawak la sedikit masakan aku p ke ofc...so subuh se'pei tu kita orang berhari raya la...

memasing datang dgn baju melayu dan aku baju kurung la. ( giler aku nak pakai baju melayu???)...

ada jugak yg lenlain bawak lauk... ada yg bawak kuih...

at the same time kita oran kolek rm10 sorang. p beli lemang and rendang ayam....
posted by Milia Amran @ 2:22 PM   0 comments
SELAMAT HARI RAYA
Wednesday, September 23, 2009




FIRST OF ALL.....SELAMAT HARI RAYA TO ALL... MAAF ZAHIR BATIN

next... raya ni aku tak cuti...aku keje.memang saja pun aku tak cuti..anyway... balik dari keje pagi raya tu..mula la keje aku sebagai penunggu umah yg setia..ahaks.. orang datang tka putus2... tak sampai ati aku nak beraya dgn mak yg takberapa sehat tu

as usual...aku kemas...aku hidang... semua bagai aku la...

menu raya aku tahun ni stended jer...

rendang daging campur limpa, sambal goreng, masak lodeh, kuah kacang, ayam goreng, nasi impit, ketupat...
posted by Milia Amran @ 4:06 PM   0 comments
Last Break fasting
Tuesday, September 22, 2009

ok..ni adalah acara terakhir utk bulan Ramadhan yang mulia ini...

seperti tahun2 yang lepas.. acara berbuka puasa bersama dia... erk.berbuka di luar i mean..bukan berbuka di rumah ker.. heheh...

memang dia suka pegi ujung2 puasa..

alasan. orang dah tak ramai... tak ada teruk nak buking2...

anyway.. utk keselamatan...aku buking gak.slps aku dpt tau tempat yg dia nak p...

mana tempat nya??.. dia nak p BIG PLATE kat Subang Permai..

ada buffet RM30... all western....

puas ati mkn..sedap!.. tak termakan..kenyang giler..sengkak perut...

enjoy the pic...
posted by Milia Amran @ 2:11 PM   0 comments
SMCians Berbuka di Shah's Village
Wednesday, September 16, 2009



ok..korang tau apa SMC??.. Sekolah Menengah Convent... aku SMC Klang.

almost 19 years dah aku tinggalkan sekolah tu...some of us masih berkeep in touch.. ada yg br semula berintouch... ahakss

we decided to have a small reunion kat Shah's Village..untuk berbuka puasa dgn kawan2....

tak ramai yg datang..sbb small scale activity nyer....bkn large scale... yang datang..

Rapisah, Roslinda, Jaq, Naimah, Shahida, Ida, Aliza, Hanim, Norazlinda, Farah n aku,,

Food kat Shah's Village.. variaty kureng...tapi taste bagus!... kira puas ati gak makan situ.. more importantly tempat dia very cozy... so kalu macam kita orang yg tak brp penting kan makan..tapi more towards beramas mesra. tempat ni mmg bagus!!.

byk yg di perborak kan...perbincangkan...diperketahuikan...update la kiranya... kije mana..anak berapa... laki yg keberapa... ahaks...things like that la..

kita orang plan nak jln2 rombongan mcik kiah ujung tahun ni ntah la jadi atau tidak...

ada yg nak sponsor kete MPV nyer... heheh..ada yg nak dpt kan keparat rate hotel...

looking fwd to it.
posted by Milia Amran @ 1:59 PM   0 comments
Nite Team Berbuka.
Tuesday, September 8, 2009

ok.last saturday..Nite Team berbuka dia KGPA( Kelab Golf Perkhidmatan AWAM).. siyesly.... bila aku sampai...tengok all the choices there memang tersangat la teruja nya nak makan!!... pilihan memang boleh membuat ko rambang!!.. ada memacam... bolognaise...lasagnea.marinara..mee sop..mee kari..sop tulang..nasi campur.. endless off choices for dessert... ABC, air panas. air sejuktempura..roti jala...kebab..roti john... dimsum..salads... sate..kambing bakar... ayam bakar... memacam la!!!....

TETAPI...

masuk jer mulut ni...alahai...SUME FAIL!!!... BIG TIME FAIL!!!... rasa TAK SEDAP!!... rupa n presentation memang menarik minat...menarik selera.. tapi RASA???...alahaiiiiiiiiii... tak sedap.. tawar....

aku tau Chef dia mungkin puasa..tapi..KO KAN CHEF!!!.. tak kan puasa tu nak jadi sebab makanan ko tak berperisa.. alaa....tak rawk ler....

a place not to go again... or to be recommended to others!
posted by Milia Amran @ 2:41 PM   0 comments
Seharian Di Ikea




ok...kali ni...aku ikut long p IKEA di Dsara... kononnya nak tengok design bedroom.. dapur... and buy few small2 items la... long kan nak pindah umah baru... so nak rebonate(kata Nabihah). so sekarang ni tgh cari2 contoh2 design yg sesuwei la... penat gak jln2 dlm bulan posa ni.. mo serender ..

ada ketika tu aku n long terpisah lak dalam keramaian manusia kat IKEA tu.. nabihah dgn aku... kol kol long... leh lak tak dpt.... ghupernya. dia tak bwk handphone.. ampesssssssss... tetiba AN tepon aku..suruh cari long kat bahagian langsir.ahaks... dia tak ingat number aku.. ( atter..aku ingat bebnor la nombor dia... nombor abah pun tak ingat..).

bila dah bayar tu... kita orang lalu dekat tempat karipap dia....alahaiiiii...sedap nya bau.....long beli setgh dozen untuk acara berbuka....

balik kita orang p Giant seksyen13 mencari bahan untuk berbuka posa kang... tau apa kita nyer menu???.. STEAMBOAT!!... and nasi arab... of coz la ada kuih muih kan.. ada kuih tepong pelita.. roti john, pulut berlauk...air tebu... air limau.kopi... ni baru utk aku, mak, abah, long, AN and nabihah berbuka... lom lagi yg lenlain tu.. tu sebab aku kata. kalu family aku berkumpul..serupa KENDURI makan nyer... meriah nya.... . kalu orang tak biasa... pening tengok kita orang.. tapi apa2 pun..aku bersyukur.. sbb.. family aku close with each other.. family aku jenis tak berkira.. family aku jenis tak mengungkit... family aku boleh berkongsi.. family aku adalah family aku.....
posted by Milia Amran @ 2:00 PM   0 comments
Berbuka bersama Keluarga lagi
Monday, September 7, 2009
biasa la...acara wknd... berbuka bersama keluarga.... tapi kali ni disebabkan aku terbz di dapur, maka aku tak dpt nak amik gmbr.. ni pun aku suruh Nabiha yg amik..tapi leh dia amik ni jer???. percaya tak??

kat meja ni byk lagi makanan blm di hidang...

menu...
masak lemak kerang
daging kicap
iakn cencaru cili
ikan parang asam tempoyak
sayur kacang panjang
pucuk ubi
daun ulam raja
sambal tempoyak
ayam bakar
udang goreng
kuih sum sum
tepong pelita
kebab malaysia
roti john
kurma
air limau


amacam?meriah tak meriah nya hidangan berbuka bersama keluarga!!
posted by Milia Amran @ 2:32 AM   0 comments
Nasi Ambeng lagi
Wednesday, September 2, 2009

ok..smlm buka dgn nasi ambeng lagi...kali ni beli kat jln Kebun lak... tq Cik Haya.. belikan... heheh.. rasanya...so so la..boleh mkn...tapi yg biasa beli ari ahad pagi (sblm bln posa ni)..lagi sedap.agreed by abah n mak....
posted by Milia Amran @ 12:21 PM   0 comments
Berbuka bersama Keluarga
ni utk yg org tua nyer... makan atas meja

lni anak2 sedar aku makan... kat bawah dah!!


ayam goreng berempah

pucuk meranti goreng bertempe

mac n cis

otak otak


tauhu berinti...


ikan keli masak lemak cili api


ni kan acara weekend aku bersama keluarga aku.wajib utk berbuka bersama... makanan..seperti biasa akan meriah...begitu juga pemakan nyer!!...ahaks...kecoh umah aku...macam ada kenduri.. hehhehe....
posted by Milia Amran @ 12:12 PM   0 comments
Berbuka dgn Dia



ok...aku tak buat apa sgt pun...aku masak atas permintaan dia.. Mac n cis.. (tak buring ke dia mkn ek?...) yg len tu...sumer dia yg beli..byk tu... mkn berdua... tapi beli serupa makan 10 orang!!... ada kuih jer 4 jenis...murtabak lagi roti john lagi sate lagi... adussssssss...kenyang makan.... air tebu lagi..kopi lagi....adusssss
posted by Milia Amran @ 12:08 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures