My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Besday Abah
Monday, May 24, 2010

ni kira besday kek abah la...aku silap tak rendam dgn kunyit jd pulut kuning...kalu tdk..sure cantik lagi kek pulut aku ni...




besday abah sepatutnya 21st May... tapi kita orang celebrate on the 22nd. kekonon nak buat surprise utk abah la... sorang bawak satu dish.....

mak buat laksa..
long buat trifle and cup cakes..
k.ngah buat yong tau foo..
k.lang buat nasi goreng cina and air bandung
aku??.. aku buat pulut and rendang daging/limpa/paru..

memang byk makanan nyer.. yg makan pun 22 orang je... ehhe...\

dapat la bagi haya sket... cikgu normah sket..ucu sket.. yg lain..abessssssssssssssss....

memang cukup meriah malam tu..walaupun acara tu utk kami anak beranak jer... smabil mkn..sambil tgh final AF... hehehe. tapi haram aku tak ikut lagu2 AF tu.. tak dpt nak dgr ler.sume dok pakat berborak mcm nak roboh rumah...yg senyap... abg2 ipar aku.. ahhaha...bak abah sll cakap... BILA ORANG JERAM BERKUMPUL... hahah... tu tak masuk ucu anak branak kalu ada... lagi kecoh umah.
posted by Milia Amran @ 8:08 PM   0 comments
How Do I Love Thee
Thursday, May 20, 2010

How do I love thee? Let me count the ways.
I love thee to the depth and breadth and height
My soul can reach, when feeling out of sight
For the ends of Being and ideal Grace.
I love thee to the level of everyday's
Most quiet need, by sun and candle-light.
I love thee freely, as men strive for Right;
I love thee purely, as they turn from Praise.
I love thee with a passion put to use
In my old griefs, and with my childhood's faith.
I love thee with a love I seemed to lose
With my lost saints, --- I love thee with the breath,
Smiles, tears, of all my life! --- and, if God choose,
I shall but love thee better after death
posted by Milia Amran @ 4:52 AM   0 comments
Finally..Green Lite
Monday, May 17, 2010

punya la lama aku menunggu... bukan takat menunggu ajer... memujuk... meminta.... tak dapat dapat gak... dah akhirnya... dapat gak... heheh... punyer la suker.. kembang ati aku when finally aku dapat green lite ni...

korang musti heran green lite utk apa kan.... well... aku kalu nak potong rambut.. rebonding rambut ker... kena ada kelulusan pihak atasan...nak dpt potong rambut 3 bulan lps pun... mcm2 alasan yg aku bg.. ye la. kan skrg ni musim panas. pening pala aku...

so... jumaat ari tu...aku dpt lampu ijo lagi utk rebonding rambut...yehaaaaaaaaa....dgn segera sabtu tu aku pegi!!.. punyer la azab nak lps area umah aku tu... jem gilor.... gara2 accident di rawang. hajat hati nak buat kat pekan rawang... tapi di sebabkan jem tu. aku pusing arah ke KL...

aku bukan buat di kedai bernama.. kedai biasa2 jer tapi sijil kelulusan dia.. pergh...deret!!.. budak yg buat rambut aku tu pun peramah.. dan byk bg aku nasihat utk menjaga rambut aku. harga??.. tak mahal.. murah2 jer.. yg penting... aku puas ati dgn hasil nya...

la la la la... aku berambut baru.... hahahah...
posted by Milia Amran @ 3:45 AM   0 comments
Persamaan?.. Perbezaan?
Friday, May 14, 2010


Ni gambar Bront masa dia baby... aku kutip dia masa dia umur 2 bulan..kurus kering.basah lencun....



Ni Bront...the dad (masa baby)

ni Encem ..the son..



notice the difference between these two?.. one is the dad.. one is the son.... hehehe... Sekor nama Bront..sekor nama Encem....

tengok tompok itam di kepala..... SAMA...
tengok kaler bulu..SAMA
tengok ekor...LAIN..
tengok mata..KOMPOM LAIN.

I miss my Boboi Bront la..dia menghilangkan diri a month b4 aku kena pindah umah.... tak tau la kemana dia pegi... tingat time masa aku amik dia... mandi every week.. (atter bulu putih...cepat benor kotor nya..)... tidor sll menggigau...yes..kucing pun boleh menggigau.... kalu aku bagi dia minum susu...aku musti campur dgn spirulina... sbb tu badan dia mantap!!.

skrg Bront dah tak ada... tapi dia tinggalkan sekor utk aku.... ( mmg la Grace n Gooey tu anak Bront gak....tapi tak dapat bulu sama mcm Daddy..)

ni Bront bila dah mendewasa....
posted by Milia Amran @ 4:29 AM   0 comments
My Encem....
Wednesday, May 12, 2010



korang ingat tak ENCEM??... 27hb ni..genap la dia berusia 2bulan...pergh....2 bulan sudah umurnya... cepat betui masa berlalu... tak terasa pun kan....

anyway... Encem aku ni makin besar...makin nakal...makin kuat mkn... makin ganas... cukup haul.. Encem aku ni nak kena sunat... aku terpaksa sunatkan dia... sbb aku tak mo menambah kan qty kucing2 d rumah aku... cukup la dgn apa yg aku ada skrg ni.... bukan tak mampu bagi makan... takut aku tak terbela jer

skrg ni aku ada 2umah nak jaga...umah aku...dan umah Klang... dlm seminggu... 3 ari sana... 4 ari sini... atau 4 ari sana...3 ari sini.... tak terlarat badan aku ni... tapi apa kan daya...tanggungjawab aku sebagai anak....

abah ada gak kenen si Grace aku tu.. nak bawak blk Klang.. OH TIDAKKKKKKKKKKKKKK...... tu gendot aku... mn leh bagi kan...

anyway.. pada sesapa yg kenal BRONT...korang tgk dgn ENCEM ni... saling tak tumpah kan... beza nya...pada mata sj... Bront mata dia sebelah biru sebelah ijo...tapi encem ni..mata dia.. kelabu... tang tompok di kepala..sumer sama... memang la anak daddy Bront ni...

sekurang2 nya Bront pegi tinggalkan aku... dgn meninggalkan... Bront Junior...ENCEM...
posted by Milia Amran @ 4:13 AM   0 comments
Selamat Pengantin Baru...
Monday, May 10, 2010
ari ni... 9th May... lepas keje..dgn tak tido lagi.. tp aku mandi n tukar baju kat M Floor... kita orang berangkat pegi ke Kpg Bernam Ulu, Melaka... team mate kitaorg Ezly... jadi Raja sehari... dgn Linda...

ari ujan lebat.... lembap dan basah jer baju kita org... tak kering. pegi dan balik..kesejukan!!...

anyway...SELAMAT PENGANTIN BARU... semoga berkekalan ke akhir hayat...dan dikurniakan anak cucu cicit yg ramai... aminnnn
posted by Milia Amran @ 3:56 AM   0 comments
Happy BirthDay KHALID FIRDAUS

ok... ni sebenornya celebration untuk Khalid Firdaus yg turned 12 last 29th April... tapi... jamak skali dgn besday aku...besday long.. besday a.najib. Skalik dgn MOther's day..boleh macam tu....

KF tak nak kek..so k.lang beli donut jer donut big apple... berebut memasing amik yg peveret...aku leh berebut dgn long n abah n k.lang utk flavor doyan!!!.. hahahhaha..... ada dua biji... so terpaksa potong dua...aci.. semua dpt rasa...next peveret...aku amik cis donut la... yummyyyyyyyyy.....

k.ngah bought american choc brownies... perghhhhhhhhhhhhhh power giler kaw!!...sedap... ooooo...

aku bawak puding mangga jer...

menu klang??.. nasi putih..udang goreng... ikan tenggiri goreng pedas. sayur batang keladi...ulam2..sambal belacan..ikan masin...tofu telor..sop ayam.... sedappppp...yummmy...

TETAPI.... mcm mn aku terlupa nak amik gmbr mkn menu tu pun aku kompius.... isk. isk...
posted by Milia Amran @ 3:09 AM   0 comments
Cuba Kira..
Tuesday, May 4, 2010




cuba korang tengok gambar kitten ni... dan cuba korang kira JARI2 kaki depan kitten ni.....
posted by Milia Amran @ 2:52 AM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures