My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
TanpaMu... CT & KD
Tuesday, December 14, 2010


ada orang publish lagu ni dlm FB....honestly...first time aku dgr lagu ni... tapi ntah kenapa. dgr lirik... ati aku jadi sayu... tersentuh....dgn vokal yg mantap dari kedua2.. lagu ini memang best... ( or at least pada aku la kan...)
posted by Milia Amran @ 9:44 PM   0 comments
@Sahara Tent bersama member
setelah sekian lama...akhirnya... dapat jugak aku melepak dgn Depot... Lynn McGyver pun join skalik.... benda yg tak di rancang... dgn spontan ni memang sll jadik nya.... kalu benda yg di plan2... agak sukar utk jadi... aku tau. sbb aku sll mengalaminya.. heheheh... things alway never happen the way i planned... anyway.. itu semua ketentuan Ilahi... ada rahmat... ada hikmat ..ada hikmah di sebalik apa yg terjadi itu.. apa2 pun aku bersyukur...

ok.. lokasi kali ni..PLAZA MASALAM.. si Depot dok kata kat aku Plaza Shah Alam...aku ni kompius... plaza mana lak ni kan... rupanya... MASALAM...SHAH ALAM...sama jer plaza tu.. ampes... buat poning palo den jer ko Pot.. time dating?.. 1230...kena ikut time Pot lunch... time aku??..anytime... time Lynn pun anytime... almaklum Cikgu tgh cuti sekolah!..

restoren pilihan.. SAHARA TENT.. arab cuisine.... so.. pilihan kami dah tentu nya KAMBING!!!... si Pot jer... pilih IKAN.. boleh??... tak sesuwei tau.. masuk kedai arab mkn ikan.... tu rumah mak limah pun ada!..


yang ni pilihan air kami.... mint tea.. ice lemon tea.. dan lime juice...sumer harus ICE la....

yang ni,..menu pilihan aku... ARAYESSS.... macam murtabak...tapi tak berminyak... very dried... dalam kambing!!...


yang ni menu Lynn..hahahah... aku lupa lak nama dia... tapi ada roti nan... yg ketui2 tu kambing la.... sedap!!... aku layan makan kambing tu...( eh,.. pinggan orang aku yg layan??? )


yg ni plak.. ROTI NAN dia bagi.. giler lembut....fluffy... tak macam yg korang makan kedai mamak i tell u!!... memang sedap roti nya... setiap hidangan yg datang... roti ni akan turut datang... so tiga hidangan.. kita org dpt 4 keping roti nan..( mn dtg sekeping tu ek.. sapa yg dpt 2 ni?? )...tapi kita orang makan sekeping jer.. kenyang le!!... belen...aku bawak balik ler... makan dgn sardin pun layan!!!


ni gambar hidangan aku la... tgu si Depot nya.. paling last sampai... susah nak tangkap ikan gamaknya... hahahha


yg ni plak side dish dia... FALAFEL.. aku tak tau la di buat dari apa... kurang baca menu lak..sbb ni Pot yg order... rasa mcm kuih wadeh india tu... tapi tak la rasa kacang sgt. sedap kalu makan masa panas... ada cicah mayo lagik... tapi... kalu dah sejuk..adoyai.. kuih ni agak keras.. so kalu korang pakai gg palesu.... pastikan anda lekat dgn Polident. ahakssss...kang tercabut gg ekau...den tak tau!


jeng jeng jeng... ni la menu pilihan Depot... apa FISH FILLET tak... ikan tu agak nipis.. so bila di goreng garing.. ikan tu rangup la... tak rasa hanyir... ok ikan ni....


dan yg ni,.... hahhahaa... last menu kami... paling gelak skali.. ICE CREAM 2 scoop... vanilla and coklat... tapi tu ler...semata ice crm jer la... tak ada langsung nak di taruk nya perhiasan sket... kacang ka.. choc rice ka... biskut ka... sos ka... apa tarak.. semata2 ice cream 2 scoop.. hahahha... tapi yg ni kami share bertiga... perut dah penuh la...


ni la gambar aku dgn Lynn a.k.a Mrs McGyver... and Aliza a.k.a Depot.. hahah.. Depot tu aku jer sorang pangey... yg len kenot la!!....

memang seronok lepak...borak2...makan2.... lama tak buat... catch up old and new stories.. masa yg kita orang ada tu mmg jeles banget.... cepat benor masa berlalu.. Pot kena masuk office balik... so kami yg len pun kena la balik.....

Depot : thank you for the lunch...

Lynn : thank you for coming....

kena buat lagi... kali ni ajak yg len skali... sure meriah... kecoh....
posted by Milia Amran @ 9:12 PM   0 comments
Nasi Lemak Buah Bidara
Monday, December 13, 2010
menu sarapan aku semalam.. adik angkat aku datang tido umah..... masak nasi lemak sambal sotong... bekpes dan terus lunch.. hahahha... lepas tu acara dengkur... hahah. atter perut dah kenyang makan nasi lemak.. hahahha

lama dah mkn sambal sotong kering.. snd masak... yg makan kedai tu ada la.... kalu snd masak..snd leh bajet manis dan pedas nya... aku kan... kena pedas... baru la puas bila makan...




posted by Milia Amran @ 1:32 PM   0 comments
Penang Express..@Selayang Mall
kali ni...kita p makan luar lak..asik aku jer masak letey gak ler.. tingin gak makan kat luar kan... kan... ok kali ni aku bawak korang makan dia PENANG EXPRESS...tempat len aku tak tau...aku tau ada kat Selayang Mall jer... kenapa aku ke Selayang Mall??.. atter ada Parkson Grand Sale situ...harus la melawat kan!!!!....



yg ni.. menu pilihan Eri.. dia pilih Wantan Mee...sedap.tapi very plain... kureng pedas.. bagi aku yg suker pedas...kena ada cili..baru hangattt


yg ni plak..pilihan citarasa mak Buyong...si Cik Su kita... Char Kuew Teow Penang... memang sedap... and again...ada cili... lagi bes!!..


dan ini... PILIHAN aku... sedap..tapi pada aku..tak bleh lawan Little Penang punyer laksa... dia tak bagi aku petis... mintak pun mcm tak phm ayat aku...so mls mo ckp byk...



niplak pilihan air kami.... aku minum MILO AIS DINOSOR... nama jer glamer... tapi milo air tabur.. hahahah.... Eri pilih.. Sparkling 7uplemon ribena.... boleh buat sendiri.. hahahaha... Cik Su lak.. teh Ais.. hahahahha....

bintang??.. aku bagi 3 dari 5 la... boleh datang lagi... tapi kalu ada pilihan len... try la tempat len lu.. hehhehe



posted by Milia Amran @ 1:22 PM   0 comments
Apa aku dah masak???
heran tui la aku ni...makin liat nak update..tapi kengkawan...aku cuba gak la mana yg termampu.. kali ni aku nak tunjuk gambar2 masakan aku yg lepas2...


yang pertama...ni adalah sop tulang.... tulang lembu yg aku dapat masa raya korban ari tu... bila dah buat sop tulang ni.. jgn lupa kicap cili skali.... bila makan tu kena buh.. lps tu perah limau sket.. pergh.. laju peluh menitik...



ni plak?? ikan merah masak lemak cili api buh belimbing buluh.. pun sedap.... lagi pedas..lagi sedap.. kalu aku...mkn ni..kena ada sos tomato... habit dari kecik aku la.... isk.. isk.


yg ini??.. ini lauk paling simple... dan paling sng nak masak... sedap plak tu.. kalu makan dgn bubur nasi..memang sedap... sambal ikan bilis dgn kentang...



yg ni...alahai...sayur goreng biasa jer....


yg ni plak...perut babat lembu.. dapat masa raya korban ari tu...selalu orang masak lemak campur rebung kan??..kali ni aku buat kelainan...aku goreng cili padi jer... memang sedap...


ini..pucuk ubi dicelor...



bila dah ada pucuk ubi celor....musti ado sambal belacan..kalu tak ada.. dah tentu la tak lengkap menu nya


ikan selangat di goreng garing!!


ikan selar masak asam pedas... lagi satu menu yg kena makan dgn sos tomato.. ( aku jer la kan..)



sekian menu aku setakat ni.... jam la mata... kot kot dpt menjadi panduan menu korang pulak.. ahaksssss


posted by Milia Amran @ 1:07 PM   0 comments
Maal Hijrah1432
Monday, December 6, 2010


Salam Maal Hijrah 1432


Wishing families...friends...and foes...happy memories of the past and a great beginning for the coming of HIJRAH 1432...


posted by Milia Amran @ 6:48 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures