My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
I did it.....
Sunday, January 31, 2010
I did it....yesssssss...i did it...selepas 2 thn lebih....aku menyimpan nya..akhirnya... i got the guts to do it... I finnaly have a hair cut!!!... hahahha.... and yes.... pendek!!... pendek dari rambut kebiasaan aku...tapi tak sependek yg dulu tu la.. yg tu #$%^& bodoh!!... aku kata 2 inci dari bawah.... dia p potong tinggal 2inci!!...bangang!!!...

anyway....smlm lps p potong rambut...apa lgi...jalan2 cuci mata...isi perut la dgn rambut baru kan... ahahha... atter rambut baru lps kena set...harus la rambut tu menawan... hahah..cuba tgk skrg??.. hahahahha.

tp malangnya...aku lupa amik gmbr lps potong rambut...

for dinner?.. kita orang p mkn kat NZ Curry House.. apa lg kalu tak mengena nan cheese lembut dan gebu itu.bersama dgn ayam tandoori yg rangup...ooooo yummmyyyyyyy.... dok bantai berborak.... kul 12 baru nak gerak balik!!... hahahhaha


ni... garlic nan... yg ni eri mkn. gmbr goyang. ehhehe.. cheese nan dah selamat masuk perut!!...



ni ayam tandoori nyer..aku suka dia nyer mint sos!!!...marveles....
posted by Milia Amran @ 8:13 PM   1 comments
NT Event : Berkelah d Sungai Sendat
Saturday, January 23, 2010
NT kembali lagi.... kali ini dgn acara berkelah ...mandi di Sungai.... sungai mana yg jadi pilihan kami kali ni??.. well.. korang pernah dgr nama Sungai Sendat?... aku pun sebenornya takpernah dgr... hahaha.ni first time aku pegi. Sungai ni atas sket dari ulu yam... tempat masih terpelihara lagi... jauh sedikit... tapi tak smp sejam pun perjalanan dari tempat kami berkumpul... i.e ofc aku la... mlm sblm tu aku di beri cuti... sbb aku kena masak nasi lemak utk bekalan ari berkelah kami ... aku buat nasi lemak sambal sotong jer... BBQ si Ezly yg perap..



ni la gerombolan kete kami..ada 5 kete semuanya....


yg ni bila dah samapai..kroang tgk kehijauan kawasan hutan yg masih terpelihara lagi ni....



yang ni bila kami sampai. acara punggah memunggah... menyetartkan api BBQ...


tengok la air nya... sejukkkkk... sebenornya... ada byk tingkat lagi... lagi atas...lagi dalam... tapi sbb cuaca ari tu kurang pns..mcm ala2 nak ujan jer... pakcik yg jaga tiket tu pesan... jgn naik atas... sbb atas tu kalu ujan jer.. "makan orang"... so kami tak mo la benda2 yg tak elok berlaku.. kang masuk paper.. pemes lak... payah tu...




bila dah penat memasak.. apa lagi... makan time la....




air sungai dia mmg sdp!!.. ada satu batu tu..kita boleh slide ke bawah... budak2 ni apa lagi... main water slide la.. aku tak berani.. hahahahha... bila kita slide... kita jatuh ke tempat yg agak dlm gak la... besh ooooo....


kebetulan... ari yg kami p tu ari keje. so mn ada org kan.. pergh...sungai tu kami yang punyer!!... kawan aku yg pnh pegi tpt tu kata...kalu wknd.. tempat ni penuh gak dgn orang....


kemudahan tandas awam dia pun memuaskan ati aku.. bersih dan berair!!..


bila.. selesai semua... masa utk kami bergerak.... dan mlm nya... setgh dari kami kena masuk keje balik... aduyai.....lawan dengkurrrrrr..... hahhaha... legend!!..semua terbabas time lunch!!... bukan seminit dua... 15minit terbabas nya... hahahhaha.... ( tp aku selamat lagi...kunci jam....)

acara ni mmg besh.... sbb sumer budak NT p.. kecuali 3 orang bangsa len tu la...dan kita org... nak ulang lagi acara macam ni...merapatkan silaturrahim......
posted by Milia Amran @ 3:50 PM   0 comments
Mari Memasak..3


apa menu kita kali ini??.. ini la dia mee kari ikan pari...knp begitu pelik?. ni menu rahsia aku.... ms aku berjual dulu ni slh satu menu aku....mmg modal agak tgi...tapi pulangan nyer pun alhamdulillah.....
posted by Milia Amran @ 3:47 PM   0 comments
Bawak Mak berubat

sebenornya aktiviti ni... aktiviti bawak mak berubat kat Kpg Ulu Duyung Melaka...dah lama aku buat.... selang dua minggu selalu nya aku bawak mak p sana kalu aku tak dapat.. one of my sis will la... pakcik ni konon nya pandai mengubati penyakit kanker.... ada juga reference dari few people yg dah pegi... and alhamdulillah...ada perubahan pada diri mak..
posted by Milia Amran @ 3:32 PM   0 comments
Mari Memasak 2....
Tuesday, January 19, 2010

kaki ayam goreng itam



kerabu mangga berkacang


ikan mayong masak asam pedas golek


ok... anak2.. kali ini kita masak apa???.. kita masak menu seperti di atas.. ahaks.

memula... kita masak kaki ayam goreng itam.. bukan goreng smp hanget atau hangus ek. tapi goreng hitam.. berkicap.. berlada itam.. bercili.. berbawang...etc... hasil nya.. memang sedap la... tambah plak aku taruk sket mempedal and ati ayam... perghhhh.....

menu kedua... mangga muda...kita kerabu kan.. tambah sedap.. buh kacang tanah goreng.. nak lagi sedap... tambah ikan bilis goreng.. tapi yg tu aku tak buh la.. aku buh yg ada jer...perah sket asam limau... hiris cili padi... bawang.. pergh.... cedap nyaaaa

menu ketiga.. ikan mayong... tau ikan mayong?... tak tau??? isk isk.. p pasar tgk snd ek..ahaks!!.. kali ni.. ikan tu aku buat asam pedas golek.. pegh... jejeh peluh makan.. sedap ooooo
posted by Milia Amran @ 4:10 AM   0 comments
Berjimba bersama Abah n Mak
lamb chop



mak...




nan cheese mak....



abah..


limau asam boi



bihun tom yam seafood

ari tu.. abah ajak aku dan mak berjimba di BC... so ikut jer la..

abah dia akan makan bihun seafood tomyam. rasa mmg la sedap... harga pun boleh tahan jer...

as for mak lak.. makan nan cheese... pada aku sedap... tapi mak kureng suka.. sbb mungkin pada dia.. roti tu agak keras dan liat.. al-maklum..... hehehe

aku plak... makan lamb chop.. tak sedap!!... fries dia macam kena goreng dgn minyak 10x recycle... sll nya tak la rasa mcm tu... bengkek gak ati aku mkn...

air... as usual.. utk aku dan abah.. air limau asam boi..mak..stended dia la... air suam jer...
posted by Milia Amran @ 3:38 AM   0 comments
Mari Kita Memasak 1....
Monday, January 4, 2010
ikan parang masak asam rebus tempoyak


masak lemak sayur pucuk geti berkeledek



ikan sembilang masak asam rebus tempoyak


masak asam rebus ikan bebolos


masak kicap ati dan pedal ayam

ari ni.... since aku cuti.... aku kena masak la kebetulan aku kat Klang...

seawal pagi aku bangun.. bawak abah p spital utk cek up lutut nya.... aku tinggal kan abah kat spital. aku shoot p pasar klang. beli ikan...sayur..santan...bawang...buah2an.. utk umah klang...

since abah blm call aku lagi .. aku mula la operasi memasak ... abes jer aku masak... abah pun call... kena la p balik ke spital utk mengambil dia.

sampai jer umah abah ajak makan... dia lapar la tu. plus tak tahan bau tempoyak yg meradak2 ke lobang hidung tu gamaknya... sedapppppppppppppp......

bertambah aku tengok abah makan....

oh ye... kenapa ada dua masakan tempoyak aku??.. abah tak makan ikan sembilang... yg tu aku punyer!!!... so sebab tu aku buat kan dia ikan parang.. utk mak plak... ikan bebolos tu....

petang tadi aku buat hotdog utk kita org minum petang... tak sempat amik gambar daaaa... laju jer masuk perut nya. ahakssss

esok plan nak buat rebus ubi kayu... makan dgn sardin lak... heheh...tguuuuuu aku psot kan gambar nya,....
posted by Milia Amran @ 9:48 PM   0 comments
HAPPY NEW YEAR
HAPPY NEW YEAR....

The New Year is the day that marks the end of one YEAR and the beginning of the next year, and is the day on which the year count is incremented. Meaning...ur age is also plus one....your maturity level?.. your wiseness??.. your life??... hahahah...all should be increasing?.. and not decreasing....

Hope that it is not too late for me to wish ALL of my friends A HAPPY NEW YEAR.. may the year be a successfull and fruitfull year... hope that all your dreams..hopes..wishes...will come true


posted by Milia Amran @ 9:40 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures