My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Nostalgia Cekolah Cekolah
Thursday, August 27, 2009









just dont know where to start. but the memories is still vividly in my otak la... happy time.time cekolah memang bes kalu di pk pk kan balik... so aku heran knp budak ramai ponteng cekolah...

kita orang dlm class rapat2 gak... tak kira bangsa atau agama. leh gurau senda. leh tolong menolong... heheh.. best..best...

kalu ada yg share same interest...lagi best... tingat zaman NKOTB and BROS...pergh... file... buku memasing..penuh dgn gambar artis2 pujaan... tu tak masuk dgn yg tukar nama..kan Mrs McGyver... hahahaha....

kalu raya... satu ari berjalan... naik bas oooooo.. cabut gak kaki ooo... kalu kai kasut baru tu...sah balik dgn kaki yg penuh dgn plaster!!!...

siok giler time sekolah ni.... isk...isk... i missed it la..

to all SMCians.. lets get 2geder...catch up with things.....

Note: tq Roslinda Ahmad a.ka Mrs McGyver for the photos...
posted by Milia Amran @ 7:37 PM   1 comments
1St break fasting
Sunday, August 23, 2009

ni twins... dgn besday kek dia.. sumthing diff...


ni acara potong2 la....npk?.. dua bijik kek!... lg mo bg twins kek besar?... sapo nak makan??


kami memula tipu twins dgn mengatakan.kek kecik dua bijik tu jer kek besday depa..hahahah. Utk acara bergambar kami paksa twins pegang sorang satu...ahaks....


as usual... acara menyemburkan ailio di kek...


ni la kek2 nyer.


ni kek utk Peyus... kek coklat blackforest..sedap


ni la kek twins... hahahahha


ni kek Nadhirah... Cheese Oreo..


ni ghuper nasi Arab nyer

ni hidangan yg ado atas meja..


sayur salad..


salad ikan... heheh...atter Fatimah n Mak mana makan ayam atau kambing


ni kari kambing aku....

ni la raita... kalu korang tak tau.. its a mix of onions, cucumber and tomatoes, yogurt and mint

cekodok!


roti bom...


ni kalu korang tak kenal..tak tau la aku kan!!!


yang ni syaur salad...


hehehe...dah posa lima ari baru nak kuar acara berbuka posa ari pertama.....duhhh...aku bz kepenatan!!... hahaha.... anyway.... ari pertama berbuka..di rumah long... as usual.. aku di pangey utk tolong long masak.. menu long... nasi arab.... raita...kari kambing...

K.lang bawak cekodok udang...ahaksss... ( cekodok dalam family aku ni sungguh sinonim daaa.... SEMUA antu cekodok!!)...

K.Ngah plak bawak 30 keping roti bom... adus. byk giler nak makan..

Acara bermula ( sebelum time berbuka posa tu..)... dgn nyanyian besday utk twins, Nadhirah and Peyus....

Azan berkumandang aje, abah baca doa selamat sket. and cucu jantan abah..Khalid.. susul dgn doa makan berbuka posa..

Maka dengan itu.. MAKANNNNNNNNNNNNNNNNNNN...... giler kenyang!!

tersandar.....

burpppppppp..
posted by Milia Amran @ 8:53 PM   0 comments
KUIH RAYA 2009
Thursday, August 20, 2009

ANYONE INTERESTED TO BUY THE KUIH RAYA...CAN CONTACT ME EK.....

ALL GERENTI SEDAP!!!... HOME MADE MAAAA....

ADA JUGA JUIH BANGKIT.. SORRY NO GAMBAR... BUT GERENTI SEDAP!!


posted by Milia Amran @ 2:24 PM   0 comments
Salam Ramadhan
Wednesday, August 19, 2009
Seribu senyuman
belum tentu menawan hati
satu jelingan sudah cukup
menimbulkan rasa benci
membina mengambil masa
meruntuh sekelip masa.


Selamat Menyambut

Ramadhan
.
Maaf Zahir dan Batin
Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada
semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina.


Saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan sahabat dan atas segala kesilapan yang
telah berlaku disepanjang perkenalan kita selama ini.


posted by Milia Amran @ 9:23 PM   0 comments
Lauk Tengahari ku -- 18 August

terubuk masin goreng



terung goreng cili



ikan pari masak asam tempoyak


sop ikan senangin
posted by Milia Amran @ 2:28 PM   0 comments
nasi ambeng
Tuesday, August 18, 2009
dulu aku ada citer pasal nasi ambeng ni.... ni kira macam orang jawa nya style2 la.. or at least jawa kat kampung arwah atuk aku kat Jeram Kole Selangor. aku kecik2 kalu balik umah arwah atuk... nampak dia balik dari dkenduri dgn bungkusan dalam pelukan...memang happy giler ati aku!!...sebab maknanya. esok.aku dapt makan nasi ambeng. nasi ni... sebenornya merapatkan silaturahim.... bayangkan makan sebungkus berkongsi reramai..... tak ke meriah!..berebut2 nasi dan lauk.... seronok beb!!....

anyway.... recently aku jumpa sorang makcik Tjg Karang ni...jual nasi ambeng kat pasar ahad Jalan Monyet di Klang.... siyesly sedap!!...mak n abah pun suka makan...kalu aku tak ada di rumah..dia org sanggup p cari nasi ni!!.. dan sekarang..kegemaran ini telah berjangkit ke kak long n nabiha ( anak long..)



ni la gambar nasi nya.. ada nasi ayam masak kicap..ikan goreng..ikan masin pegedil (ptt taruk rempeyek n tempe goreng), mee goreng, sayur kacang panjang n yg paling pentingserunding nya... semua ni di bungkus dlm satu bungkusan daun pisang... dan berharga rm450 nasi punyer banyak.. boleh makan dua orang... tengok saja gambar bawah ni..berebut aku makan dgn nabiha... bagi orang yg tak biasa makan mcm ni..mungkin terasa geli....



dan ini..taraaaaaaaa.hasil nya...selepas aku n nabiha makan....licinnnnnnnn



yg ni?.. ahaks...selingan... minuman petang aku...cekodok ikan bilis jer..

posted by Milia Amran @ 1:53 AM   0 comments
Mengecat umah lagi



ok...ari tu aku ngecat separuh jalan je kan ... so . since aku off dua ari ni... aku abeskan ngecat ...infact aku ubah kedudukan perabut umah mak. hahahahha.... mak ok je... giler sey angkat tibi tu sensorang berat tu.... masa tgh buat keje tak terasa penat or sakit pinggang... la ni baru la aku terasa semua nya... tapi sbb mak kan.... ok jer aku.....

ni.. next project... nak varnish pintu kayu mak yg kat ruang makan lak.... also ngecat ruang makan.... aku dah suruh mak aku pilih kaler je. dia tengah pikir la tu... siap bagi pamplet tu kat dia.... hehehehe......
posted by Milia Amran @ 1:22 AM   0 comments
Mengecat Umah
Thursday, August 13, 2009


ok..ni umah mak kat klang ek..bkn umah aku sekrang ni.. aku cat lepak room jer.. kebetulan ada cat lebih warna ijo... tapi aku cadangkan mak buat satu feature wall la..so kena beli cat setin la... plus pintu tu pun kena cat gak.... yg pintu sumer akuc at waktu malam ( time aku off). dinding tang siang... ( tu sebab tak dpt nak masak...dgn drebaring... mengecating...).... ni pun tak abes lagi... atter aku baut sorang jer noks!!...penat.... to b cont....
posted by Milia Amran @ 11:43 AM   0 comments
Yang sempat...



ok.di sebab kan kebzian aku menjadi drebar mak n abah... sepanjang aku duk klang..ni jer yg aku masak...ahaks!!!...yg len??.mkn luar dah....

aku bawak mak p spital... abah p bank... mak p spital lagi... aku balik umah jer tido..ni sumer acara lepas aku blk keje.... memang penat...
posted by Milia Amran @ 11:36 AM   0 comments
Makoroni Bakar


ok.. ari ahad lepas.. k.lang buat kenduri awal sabtu pagi dia kol aku.. suruh aku buat kan makoroni bakar... memula nak yg omputih style... tapi dia tukar selera... mo yg melayu style.. so.. ni la hasilnya.. simple jer buat nyer.. yg pasti anak sedara aku gemar kan nya.. and yes.. aku bawak sebekas tu ke ofc.. hehehe.. depa mkn mlm tu.dah sejuk la sket... tapi makan....
posted by Milia Amran @ 11:03 AM   0 comments
Farewell TL HUsin... a.k.a Mr Arab
Wednesday, August 5, 2009



t


ok... n3 ni lambat sket masuknya,..bukan apa... tgu koleksi gambar...ni pun tak dpt semua.. camera bersepah.... tgu si Tan upload gmbr kat FB...tak dpt gak.. dpt dari Sherry jer..

anyway.. TL Arab akan join MOE... silap...dah join MOE..so ada la farewell sket utk dia... buat kat Kajang...igt makan sate kajang kat Samuri...ghupernya..tempat len.. tapi puas gak la makan... kenyang.....burrrpppp...

Arab bukan TL aku... tapi dia byk tolong aku... esp bila TL aku tak ada/tak dpt dikesan/len shift.. Arab ni pelawak sket.... suka nyakat orang!... hahah....

anyway.. EN ARAB... ALL THE BEST IN YOUR FUTURE UNDERTAKINGS....
posted by Milia Amran @ 8:33 PM   0 comments
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures