My life....My way... My Style....ME!!

jurnal about my life.. my feelings... my style... my preferences... so what???

 
Advertisements

My Love...
Allah s.w.t, Parents, Families, Friends, Purple, Cooking, Cats, SomeWan
My Old Blog

Milia @ Friendster

My Music


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Pics
Geng Memasak
Say it all out

ShoutMix chat widget
Hari Berjalan....
Monday, February 16, 2009
berjalan??/ more likely aku berdrive!..hahaha... mlm td blk lepak dgn haya di buatnya aku tak leh tido... padahal... masa jumpa haya tu aku cam sangap.... anyway.... tido dah kul 3+...kul 8.30 abah dah kejutkan..ajak p melaka. ok... bgn siap2.lps makan nasi goreng mak masak (sedappppp).. kita org gerak p melaka.... aku tekannnnnnnnnnnn je minyak! hahaha... abah siap tegur kata aku bwk laju... tengok2 meter 130! mmg la tak laju... tapi bagi abah yg skima..(ampes jari anak!!) 130 tu laju ler... nak bwk kete kena ikut speed limit.. kena pakai tali pinggang ( ikut kata abah ooooo)... bila kena tegur.. aku ikut.. lepas tu aku tekan balik... dan hasil nyer.. b4 11am aku dah smp melaka!... muahahahahha...cepat giler tu.

btw, aku p melaka atas urusan perubatan utk mak aku. abes jer urussan tu... aku gerak balik. otw tu singgah beli pisang tanduk. pisang lemak manis.dodol...wajik...wajik sirat.. candy kelapa... wah byk aku beli???... AKU BELI??? hahahah...abah la beli!!.. aku tukang amik jer!... lupa lak nak include pisang salai!!.. sedap tu...kegemaran aku. masuk hway... singgah RnR Seremban utk lunch. masing2 tak nak makan nasi...so kita org makan yong tau foo... aku n abah pilih yg biasa...mak amik yg bersop. abes makan aku nyer part...mak tolak mangkuk dia kat aku... tak abes la tu... so being a good dotter(kekononnya)... aku abeskan gak la mak nyer!. perut aku dah sengkak..mo nyer tidak..aku nyer..mak nyer. dan dua gelas nescafe ais!!

lepas tu singgah umah andak aku kat bangi. melawat andak aku yang makin tak sihat tu... andak aku ni pun ada kanser gak... kanser usus... teruk gak sebenornya...

di rumah andak... kami makan nasi... lauk ikan tenggiri masak kari... sayur kobis..ikan goreng... memula tak mo makan..dah beria benor andai mai mengajak nyer.. kita org pun jamah la sket.

balik dari tu singgah umah k.lang... anta wajik.

lepas tu aku ajak mak makan cendol tepi jalan! hahahha...cendol pulut lagi. sedapp.. pekat santannya...

balik umah.. lepas mandi...aku terus pengsan tido... bangun2 aku tengok bilik aku gulap gulita!...
tau tau mak dah masak..heheh...abah br nak ngajak p BC.. ( apo??? bc lagi?.. abah aku ni!!).

tengah siok layan CSI... Pak Mat(pak sedara aku) tepon. nak smp umah dah... nak anta ikan talapia.... mana dpt ikan talapia ni???dari kolam pak sedara aku gak... dia ada kolam ikan kat Felda Pasoh. kalu korang ado baca blog FS aku dulu..korang tau la.. aku penah buat trip ke sana dulu. Kali ni tak di ajak plak! heheheh... anyway, pak mat kata...kalu nak pegi..boleh tapi dlm bulan 6. sbb ikan tgh kecik2 lagik. anyway.. korang tau berapa kilo abah beli??? 20 kg!!!... aku dok pujuk Pak Lotak(pak sedara aku gak) bagi aku ikan baung sekor tu... tapi dia tak mo kasi..(uwaaaaaaaaaaaa)... sbb dia nak try makan ikan tu. dia heran kenapa aku suka sgt ikan tu. so aku nasihatkan dia..(pergh..nasihatkan!!) ikan baung tu masak asam pedas!..terangkat wa cakap lu...

lps semua pak pak sedara aku ni balik...aku... sambung CSI... sambung lappy time... heheheh...

dan esok???. aku kije petang!!
posted by Milia Amran @ 12:49 AM  
0 Comments:

Post a Comment

<< Home
 
My Counter
HTML Hit Counters
Website Hit Counter
About Me

Name: Milia Amran
Home: Klang, Selangor, Malaysia
About Me: I am what.. I am.. http://www.facebook.com/neamran
See my complete profile
Previous Post
Archives
Links
Powered by

BLOGGER

© My life....My way... My Style....ME!! .Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Car Pictures